Foto: Kvadrats tema "Clouds"

Vækstambitiøs Kvadrat

Med rekordoverskud i 2011 og en flere-årig fremgang i ryggen skærper designtekstil-selskabet Kvadrat Holding nu ambitionerne. Omsætningen skal 50 mio. kr. op hvert år de næste 4 år, betyder det ny vækstmål: at omsætte for 750 mio. kr. i 2015

20.03.2012

Kvadrat producerer designtekstiler til møbelindustrien og kontraktmarkedet via underleverandører i Japan, England og Holland. 90% af salget eksporteres.

Selskabet har de senere år satset intenst på Asien som vækstmarked og har nu 4 datterselskaber rundt om i Asien. Sidste år resulterede satsningen i en fremgang på 85% i Kina. Herudover skal vækstmålet nås via partnerskaber med lokale partnere, som skal sikre en hurtig indtrængen på nye markeder.

Tocifret vækst på 9 markeder
Omsætningen gik i 2011 18% frem til 554 mio. kr. Imens blev driftsresultatet forbedret 34% til 55 mio. kr. og bidrog til at løfte overskuddet før skat til 42 mio. kr. fra 31 mio. kr.

Bag tallene ligger tocifrede vækstrater for 9 ud af 12 hovedmarkeder. Hele 33 og 30 procent for de to største markeder Tyskland og England, oplyser adm. direktør Anders Byriel til Børsen. Markeder der til gengæld har stået stille er Norge, Frankrig og Spanien.

For 2012 forventer ledelsen en vækst på 5 til 6%, mens indtjeningen i år forventes at holde sig, hvor den er. Det næste store skridt forventes at komme i 2013, blandt andet som følge af en styrket salgsorganisation.

Læs også
Kvadrat vækster uden om krisen