Gabriel kvartalsregnskab, opjusterer forventning om indtjeningen

Foto: Gabriel

Gabriel forbedrer indtjeningen

Møbelstofproducenten Gabriel øgede både sin omsætning og indtjeningen i årets første tre kvartaler. Indtjeningsmæssigt overgår selskabet endda sine egne forventninger og opjusterer nu målet for regnskabsåret 2013/14.

27.08.2014

Omsætningen steg i de første 3 kvartaler af regnskabsåret 2013/14 med 7 pct. til 215,4 mio. kr., svarende til ledelsens forventning. I 3. kvartal alene steg salget med 4 pct. til 70,9 mio. kr.

Mere opmærksomhed på nøglekunder
Fremgangen dækker over vækst i samtlige forretningsområder og på alle Gabriels primære markeder.

En del af forklaringen skal findes i Aalborg-producentens strategi om at ’vokse med de største’, som betyder, at man satser målrettet på udvalgte topkunder og har øget kundebesøgene hos disse kunder i regnskabsåret, oplyser ledelsen.

Bundlinjen 27% op
Samtidigt overraskede resultat af primær drift (ebit) med en stigning på hele 25 pct. til 19,7 mio. kr. i årets første 3 kvartaler. Indtjeningen var positivt påvirket af enkeltstående større projekter, opgiver ledelsen.

Resultatet før skat fulgte med op og voksede 27 pct. til 21,1 mio. kr. i perioden

Forventer bedre indtjening
Salgsmæssigt bibeholder ledelsen forventningen om en omsætning i omegnen af 280 mio. kr., mens den til gengæld skruer lidt op for forventningerne til det primære resultat (ebit) og her forventer en vækst på nu 12 pct. mod oprindeligt 5-10 pct.

Læs også
Kvadrat deler designer med Dior
Damask i asiatisk joint venture