Thygesen Textile Group går frem, regnskabsåret 2013/14, Thygesen Textile Vietnam Co. Ltd. TTG

Foto: Thygesen Textile Vietnam

Thygesen i fremdrift

Det seneste regnskabsår blev et tilfredsstillende et af slagsen for tekstilkoncernen Thygesen Textile Group. Både omsætning og resultat gik frem, og indtjeningen blev den bedste i 5 år.

19.08.2014

Koncernomsætningen gik i 2013/14 23 pct. frem til 155 mio. kr. Heraf stammede 59 pct. fra eksporten.

Samtidigt vendte man forrige års underskud i det primære resultat (-2,2 mio. kr.) til et overskud på 2,4 mio.kr., hvilket er koncernens bedste i 5 år.

Tilfreds ejer
Også det ordinære resultat før skat voksede i året. Til 12,4 mio. kr. fra 8,8 mio. kr. i 2012/13. Et resultat ledelsen og eneejer Niels Laurits Thygesen er tilfredse med.

Egenkapitalen var ved regnskabsårets slutning i udgangen af april 96 mio. kr., svarende til en soliditet på 63 pct.

Længere række selskaber
Thygesen Textile Group omfatter en række produktions- og salgsselskaber: TTS (tidligere Thygesen Fabrics) med de hel-ejede virksomheder Ease.dk a/s, The Headwear Company A/S, Thygesen Textile Vietnam Co. Ltd. og TFC Holding.

Desuden ejer TTS 50 pct. af aktierne i selskabet Thygesen & Birk Fabrics A/S.

Hertil kommer en række internationale selskaber under det delvist ejede (36 pct.) tyske Müller Holding.

Ny fabrik i Polen
Niels Laurits Thygesen fremhæver over for Textuelt især selskabet Müller Textils positive bidrag til koncernresultatet. For det indeværende regnskabsår forventer han dog fremgang for alle Thygesen Textile Groups forretningsområder.

I året 2013/14 etablerede koncernen via Thygesen & Birk Fabrics en ny fabrik i Polen og udvidede dermed kapaciteten til produktion af rundstrik.

Generationsskifte og frasalg
Som led i et generationsskifte overdrog Thygesen Textile Group, ejet alene af Niels Laurits Thygesen, først på året halvdelen af holdingselskabet TTS til selskaber ejet af sønnerne Jens og Morten Thygesen.

Et urentabelt selskab, T-Wear A/S (sports- og profilbeklædning), blev efterfølgende solgt fra.

Ny færdigvarevirksomhed
Efter regnskabsåret slutning skilte man i maj i år en forretningsdel fra TTS' datterselskab Ease.dk og stiftede den selvstændige handelsvirksomhed; Innflow A/S, som handler med strømper, undertøj og accessories.

Innflow ejes herefter med 52 pct. af TTS, mens de resterende 48 pct. ejes af virksomhedens adm. direktør Henrik Fugl og indkøbschef Eva Lauridsen.

Læs også
Jysk opgiver atter Rusland
Tøjvirksomhed menes kapret