Masai øger overskud og indtjening

Masai vokser med eksport

Modekoncernen Masai buldrer frem med tocifrede vækstrater på en række europæiske markeder. Samtidigt bibeholder koncernen evnen til at tjene penge.

06.10.2014

Masai Holdings nettoomsætning steg i regnskabsåret 2013/14 med 19 pct. til 339 mio. kr. En stigning der først og fremmest skyldes øget salg til udlandet.

Eksportsalget gik således 27 pct. frem til 240 mio. kr. ikke mindst takket være koncernens største engrosmarked, det britiske, som fortsætter med at vokse. Herudover vokser også markederne i Tyskland, Finland Schweiz, Frankrig og Belgien.

Efter England er hjemmemarkedet Danmark næststørst efterfulgt af Sverige, Norge, Tyskland og Finland.

Mersalg i svenske butikker
Samtidigt faldt omsætningen i koncernens egne butikker i Danmark på grund af et generelt dalende salg af dametøj i Danmark og ombygning i to butikker, forklarer ledelsen.

I Sverige gik det bedre i perioden. Her steg omsætningen i sammenlignelige butikker.

Ud af den samlede nettoomsætning på 339 mio. kr. genererede moderselskabet de 194 mio. kr.

Bedrede indtjeningen
Driftsresultatet steg 32 pct. på koncernniveau til 106 mio. kr. og bragte overskudsgraden op på 31, og det ordinære resultat før skat voksede i regnskabsåret med 30 mio. kr. til 111 mio. kr. Heraf leverede moderselskabet de 85 mio. kr.

På baggrund af ordrebeholdningen fra særligt udenlandske engroskunder, forventer ledelsen at øge både omsætning og resultat igen i det indeværende regnskabsår for 2014/ 15.

Første butik i Norge
Masai har hovedkontor i København og egne showrooms i København, Århus, Stockholm, Göteborg, London, Manchester, Glasgow, Dublin, Hamborg, Düsseldorf, Sindelfingen og Amsterdam.

Koncernen er desuden repræsenteret af agenter med showrooms i Oslo, Helsinki, Paris, Bruxelles og Zürich og har 12 detailforretninger i Danmark og 5 i Sverige og koncernen.

I denne måned, oktober, åbner koncernen desuden sin første butik i Norge.

Masai har en egenkapital på 111 mio. kr. og beskæftiger 90 ansatte.

Læs også
Giga-underskud i Stylepit
Inditex’ overskud daler