Bestseller præsenterer flot resultat for 2013/14

Foto: Bestseller

Bestseller-koncern i tocifret resultat-vækst

Den danske modebranches største aktør har netop offentliggjort nøgletal, der viser en markant fremgang i resultatet før skat.

27.11.2014

Bestseller har offentliggjort nøgletal fra årsregnskabet for 2013/2014. Tallene, der er konsoliderede tal for Bestseller A/S og Vila A/S, viser en nettoomsætning på 20,1 mia. kr. (5%’s stigning i forhold til året før) og et resultat før skat på 1,7 mia. kr. (21%’s fremgang sammenlignet med året før).
De markeder, der indgår i omsætningen, favner det meste af Europa, Mellemøsten, Nordamerika samt Indien. Endvidere global e-commerce.

- En bundlinje løftet med 21% i forhold til sidste regnskabsår vidner om positive tendenser i vores virksomhed. Det er vores kerneforretning, der i det forgangne år har været den opløftende faktor. Gennem skærpet fokus på vores drift og grundet et endnu tættere samarbejde med vores kunder og samarbejdspartnere har vi formået at skabe vækst og bedre resultater i et udfordrende marked, udtaler Bestsellers adm. direktør Anders Holch Povlsen.

Fortsat behov for at udvikle og styrke
Han tilføjer, at der er behov for tiltag på flere fronter for at styrke retail-forretningen.

- Vi skal løbende udvikle og styrke vores kompetencer for at være blandt de bedste i et krævende marked. Det betyder, at vi skal rette et endnu skarpere fokus på vores produktudvikling, vores købmandskab og vores evne til at leve op til kundernes stigende forventninger til, at vi konstant tilbyder de nyeste trends, fortsætter Anders Holch Povlsen.

Samspillet mellem online- og offline-aktiviteter er mere afgørende end nogensinde, og e-commerce bidrager i større og større grad til den positive udvikling.

- Vi vil lægge en endnu større indsats i at sikre, at vi er blandt vinderne på e-commerce. Vores mål er, at de digitale muligheder bliver en større del af Bestsellers DNA, og at koblingen imellem de fysiske butikker og vores online-aktiviteter i endnu højere grad bliver en selvfølge, uddyber Anders Holch Povlsen.

Den nærmeste fremtid
- Vores medarbejdere og samarbejdspartnere har ydet en flot indsats i året, der er gået. Det skal de have stor ros for. Fremadrettet skal vi dog satse endnu hårdere på vores styrker og det sammenhold, der er opbygget i Bestseller gennem årene, udtaler Anders Holch Povlsen.

- De første måneder af indeværende regnskabsår har ikke levet op til vores forventninger, selvom der også er mange positive tendenser. Vi arbejder på flere tiltag for at indhente noget af det tabte, og når vi kigger fremad, er der mange uudnyttede muligheder, så vi går vores 40-års jubilæumsår i møde med stor tiltro til fremtiden, slutter Anders Holch Povlsen.

Bestsellers bæredygtighedsrapport 2013/14 er tilgængelig på bestseller.com/sustainability.

Egenkapitalen var ved regnskabsårets udgang 9,5 mia.  kr.

Simon Hansen

KONTAKTPERSON

Simon Hansen
Presse- og kommunikationschef
tlf: 97117292 · mobil: 40227222 · sh@dmogt.dk
Linked In Profile Se profil