Georg Jensen Damask er en af Danmarks ældste tekstilvirksomheder

Foto: Georg Jensen Damask

Resultatforventninger indfriet hos Damask

Boligtekstilvirksomheden Georg Jensen Damask har i det seneste regnskabsår skabt et solidt overskud trods massive investeringer.

06.01.2015

Det nye regnskab fra Georg Jensen Damask A/S dækker perioden 1. oktober 2013 til 30. september 2014 og viser en fortsat positiv udvikling for virksomheden, der har base i Kolding.

Resultatet blev – efter massive investeringer i salgsfremmende aktiviteter – 7,4 mio. kr. før skat, hvilket ledelsen anser som tilfredsstillende. Året før tjente selskabet 7,9 mio. kr. Bruttoresultatet steg fra 40,2 mio. kr. i 2012/13 til 42,6 mio. kr. i 2013/14.

I perioden 2011-2014 har der været en omsætningsfremgang på 35%.

- Markedsforholdene er fortsat presset, og vi lever i en konstant foranderlig verden. Når vi trods det og for tiende år i træk har levet op til forventningerne, kan vi kun være yderst tilfredse. Vi har haft ekstrem kundefokus og har været gode til at omsætte vores 258 årige historie til unikke kvalitesprodukter i et design med relevans for forbrugeren, konstaterer Peter Hulweg Christiansen, adm. direktør hos Georg Jensen Damask A/S.

Han vurderer, at det positive resultat skyldes et øget salg på nøglemarkedet Skandinavien, en voksende positionering på udvalgte fokusmarkeder, tilpasning af forretningen og en god balance mellem sortiment, eksisterende distributionskanaler og tilgængelighed.

- Vores primære mål er forsat den rentable vækst, som sikrer det langsigtede perspektiv og derved vores målsætning om en 45 % vækst over en 3-årig periode frem mod årsrapporten september 2017”, siger Peter Hulweg Christiansen afsluttende.

Afsætningen sker gennem fem salgskanaler: Georg Jensen Damask General Stores, Georg Jensen Damask Authorized Stores, Georg Jensen Damask Retail Stores, Georg Jensen Damask E-commerce og Georg Jensen Damask B2B.

Brandet er repræsenteret i 10 lande.

Ved regnskabsårets udgang var egenkapitalen på 13,9 mio. kr.

Georg Jensen Damask A/S er en af Danmarks ældste designvirksomheder og et af de førende mærker i Norden inden for boligtekstiler. Virksomheden blev grundlagt i 1756, men kan føres helt tilbage til 1400-tallet.

Læs også
Damask i asiatisk joint venture
Global profil til Damask
Raskt frem for Damask

Simon Hansen

KONTAKTPERSON

Simon Hansen
Presse- og kommunikationschef
tlf: 97117292 · mobil: 40227222 · sh@dmogt.dk
Linked In Profile Se profil