MP Denmark i spændende udvikling

Nyt regnskab viser omsætningsvækst og firedobling af resultat af primær drift. Direktøren uddyber her de forhold, der har haft indflydelse på regnskabet.

17.03.2015

MP Denmark A/S har offentliggjort det nye regnskab for 2014.  
Herning-selskabet har produktudviklet, produceret og solgt kvalitetsstrømper i 78 år – og har i dag egen fabrik i Letland. Design og produktudvikling samt produktion af mindre ordrer foregår stadigvæk i Herning.
Årets resultat blev - som forventet - et overskud. Resultatet før skat blev på 1,7 mio. kr., mens bundlinjen landede på 1,4 mio. kr. Egenkapitalen udgør herefter 8,1 mio. kr. svarende til en soliditet på 41%. Bruttofortjenesten steg fra 12,3 mio. kr. i 2013 til 13,5 mio. kr. i 2014. Resultatet af ordinær primær drift blev firedoblet fra 480.000 kr. til 1,9 mio. kr.

Gennem fokuseret produktudvikling, en rationel og konkurrencekraftig produktion samt en udvidet og styrket salgs- og distributionsindsats, forventer ledelsen vækst i omsætning og resultat.

Adm. direktør Morten Bundgaard uddyber over for Textuelt:

- Vi er er gået fra at være en stærkt produktionsorienteret virksomhed til at være markeds- og forbrugerdrevet. Den udvikling vil vi fortsætte med at have fokus på med uformindsket styrke. Konkret har vi i 2014 sat flere skibe i søen for at understøtte den udvikling – eksempelvis har vi lanceret vores b-t-b-web-platform, hvor forhandlere kan supplere, købe ind, finde kampagnetilbud med videre. Vi er i løbet af to år lykkedes med at implementere MP Woman i markedet, hvilket har været medvirkende til omsætningsvæksten, som vi også er stolte af at have skabt i et udfordret marked, ikke mindst på børnesiden. Han fortsætter

-Vi har øget digitaliseringen i alle arbejdsprocesser, hvilket har styrket effektiviteten og styringen af processen fra ordre til butik. Kort sagt, er MP blevet bedre til at performe på en lang række punkter, og udviklingen ser heldigvis ud til at fortsætte i de første måneder af 2015, siger Morten Bundgaard, der i øvrigt kan fortælle, at man er ved at analysere det hollandske marked med henblik på eventuelt at udvide eksportaktiviteterne dertil i 2016. I forvejen er MP Denmark-brandet repræsenteret i Danmark, Norge, Sverige og i Tyskland, mens virksomheden er til stede i USA med private label-aktiviteter.

Simon Hansen

KONTAKTPERSON

Simon Hansen
Presse- og kommunikationschef
tlf: 97117292 · mobil: 40227222 · sh@dmogt.dk
Linked In Profile Se profil