Minus A/S med fremgang og klar kurs

Tilfredshed med regnskabet hos modefirmaet Minus, selvom forventninger ikke helt er indfriet.

10.04.2015

Minus har netop afsluttet sit første fulde regnskabsår, siden virksomheden i november 2013 blev overtaget af Trine Bjerregaard Steinlein, Irena Riberholt Jørgensen og Charlotte Kjær Bruun. Regnskabsperioden løber fra 1. januar til 31. december 2014.
Ledelsen vurderer, at det første regnskabsår i nyt regi er afsluttet på acceptabel vis, hvad angår toplinje, bundlinje og egenkapital, selvom forventningerne i udgangspunktet var højere.
Virksomheden genererede i regnskabsåret en bruttofortjeneste på 2,7 mio. kr. mod 3,8 mio. kr. året før. Tilbagegangen skyldes ikke mindst et bevidst fravalg af to eksportmarkeder samt et generelt udfordret marked.
Driftsresultatet lød på 709.000 kr. mod 172.000 kr. i 2013.
Resultat før skat blev 300.000 kr. mod 51.000 kr. året før.
Egenkapitalen var ved regnskabsårets afslutning 1,7 mio. kr. mod 1,2 mio. kr. året før.

Optimering af kernefunktioner
I regnskabsåret har Minus haft fokus på at etablere en stærk selvstændig virksomhedsplatform samt på at optimere design, indkøb, salg og økonomi.

 - Dette indebar tunge investeringer i et nyt it-system, ny økonomifunktion samt in-house lager, men vores primære mål har hele tiden været at kunne gøre en større forskel ude hos vores kunder. Dette gælder både i forhold til deres indtjening samt muligheden for at øge omsætningshastigheden i butikken. Vi har derfor blandt andet udvidet vores NOOS/suppleringsprogram væsentligt i tæt samarbejde med vores leverandører, hvilket vi allerede har mærket effekten af. Derudover kommer en større andel af produktionen nu fra Europa, hvilket giver øget fleksibilitet og hurtigere leveringer til gavn for butikkerne, udtaler indehaver Charlotte Kjær Bruun. 
2014 er desuden blev brugt til at identificere og synliggøre kernekompetencerne på produktsiden.

 - Det er et langt sundere og mere målrettet Minus, vi har taget ind i 2015. Det står nu klart for os, hvad vores kunder forventer af os som leverandør, og hvor vi gør en forskel i et trængt marked, lyder det fra indehaver Irena Riberholt Jørgensen, der samtidig påpeger, at der fortsat udvides med nye eksportmarkeder i 2015.

Minus har eksisteret siden 1998 og er i dag - via ni agenter - repræsenteret på det europæiske marked.

Læs også
Minimum sælger Minus

Simon Hansen

KONTAKTPERSON

Simon Hansen
Presse- og kommunikationschef
tlf: 97117292 · mobil: 40227222 · sh@dmogt.dk
Linked In Profile Se profil