Underskud hos Bruuns Bazaar

Et overordnet positivt driftsår fra Bruuns Bazaar – men fortsat underskud på bundlinjen.

01.06.2015

Bruuns Bazaar A/S har offentliggjort sin årsrapport for 2014. Selskabet har Teis Bruun som adm. direktør og Bjørn Bruun som direktør.

Bruttofortjenesten viste en mindre tilbagegang fra 27,5 mio. kr. til 26,8 mio. kr.
Driftsresultatet landede på minus 2,8 mio. kr., hvilket er en forbedring i forhold til et negativt driftsresultat på 4,1 mio. kr. året før.
Årets resultat efter skat gav minus 3,4 mio. kr. mod minus 2,3 mio. kr. i 2013.
Egenkapitalen var ved årets udgang 3,2 mio. kr.
Ledelsen konstaterer den driftsøkonomiske fremgang, men karakteriserer resultatet som utilfredsstillende.

Bruuns Bazaar designer og markedsfører to designerbrands i samme modehus - Bruuns Bazaar, herre og dame samt BZR dame - som sælges via 14 egne retail shops i Skandinavien og i 25 lande via 500 uafhængige forhandlere. Bruuns Bazaar har i 2014 egne showrooms i København, Stockholm, Oslo og Amsterdam.

Bruuns Bazaar havde i 2014 fremgang i alle salgskanaler.

Retail-aktiviteterne på det skandinaviske marked har i hele 2014 været positivt påvirket af fremgang i forhold til sidste år, der er solgt flere enheder og en større andel til fuld pris, hvilket har påvirket dækningsgraden positivt, og således er indtjeningsprocenten fra retail-aktiviteterne forbedret.

Primo og medio 2014 var engrossalget forsat negativt påvirket af afmatningen fra tidligere år, men salget af kollektioner, som er leveret ultimo 2014, er væsentligt forbedret. Engrossalget til og med levering medio 2015 er afsluttet, og der er realiseret vækst i forhold til samme kollektioner tidligere år.

Optimering af processer og heraf følgende reducering af omkostningsbase er forsat i 2014, hvilket betyder, at selskabet kan imødekomme den kommende vækst.

Overordnet et positivt driftsår

Bruuns Bazaar-huset overtog i 2009 det aktive ejerskab af selskabet Baum und Pferdgarten i fællesskab med de to stiftere. Design, kommunikation og salg varetages selvstændigt af Baum und Pferdgarten under egen kommerciel ledelse. Bruuns Bazaar leverer platformsydelser i form af forretningsrådgivning, administration, økonomi og logistik. Der er i Baum und Pferdgarten skabt betydelig vækst og indtjening siden overtagelsen. Se Textuelts omtale af 2014 regnskabet fra Baum und Pferdgarten her)

2014 har således for Bruuns Bazaar overordnet været et positivt driftsår.

Ledelsen forventer en forbedring af det økonomiske resultat for 2015. Ledelsen baserer sine forventninger på, at engros-indsalget til levering til og med medio 2015 er realiseret med vækst i forhold til 2014. Der forventes endvidere yderligere fremgang i indsalget af kollektioner til levering ultimo 2015. Indtjeningsprocenten for retail-aktiviteter er konstateret forbedret i 2014, og sammen med den budgetteret vækst i retail-omsætningen i 2015 vil dette medføre økonomisk vækst for denne salgskanal. Endeligt er omkostningsbasen optimeret.