Gabriel henter vækst i ind- og udland

Tekstilproducenten med hovedsæde i Aalborg har haft tre gode kvartaler. Både hjemme og i udlandet.

25.08.2015

Af Anders Skou Kristiansen, ask@dmogt.dk

Gabriel Holding A/S rykker på flere fronter. 

Både omsætning, resultat af primær drift og resultat før skat steg for tekstilproducenten i årets tre første kvartaler. Det viser det netop offentliggjorte kvartalsregnskab fra Gabriel, hvor Anders Hedegaard Petersen er adm. direktør.

I tredje kvartal oplevede virksomheden en stigning i omsætningen på 26 procent. Dermed omsatte Gabriel for hele 89,3 millioner kroner sammenlignet med samme kvartal forrige regnskabsår, hvor omsætningen ramte 70,9 millioner kroner. Den samlede omsætning steg over de tre sidste kvartaler med 17 procent til lige godt en kvart milliard, 251,5 millioner.

Primær drift, også kaldet EBIT, fik også et nøk op ad.

Her formåede firmaet i årets tre første kvartaler at stige med 10 procent til 21,7 millioner kroner, mens tredje kvartals stigning alene lå på 20 procent, svarende til 6,3 millioner kroner.

22,4 millioner er resultatet før skat på i regnskabsårets tre første kvartaler, og det er en stigning på seks procent sammenlignet med samme periode sidste regnskabsår. Kigger vi på tredje kvartal alene, udgjorde stigningen 21 procent, der omregnet til kroner og ører beløber sig til 6,7 millioner kroner.

Vokser med de største
Gabriels strategi om ”at vokse med de største” sikrer, ifølge firmaet selv, den målrettede indsats over for udvalgte topkunder.

Koncernen fastholder denne effektfulde strategi og øger fortsat salgsindsatsen over for netop denne kundegruppe. Det er investeringer med en overskuelig tilbagebetalingstid, som medvirker til en konstant udvidelse af potentialerne i samtlige forretningsenheder.

I indeværende regnskabsår udbygges indsatsen på eksisterende og modne markeder, hvor ledelsen vurderer gode muligheder for at vinde markedsandele gennem en solid lokal tilstedeværelse.

Firmaet er ifølge pressemeddelelsen glade for regnskabets tre første kvartaler, og både omsætning og EBIT ligger lidt over ledelsens forventninger på nuværende tidspunkt.

Udlængsel
Virksomhedens underafdeling Gabriel Asia Pacific har gjort det godt for Gabriels regnskab. Firmaet melder om, at deres indsats i Asien er intensiveret. Det har kastet gode resultater af sig i årets tre første kvartaler, og både omsætning og resultatudvikling er ”særdeles tilfredsstillende”.

Den kinesiske regering devaluerede i august landets valuta over for den amerikanske dollar, men Gabriel selv vurderer, at det ikke har haft nogen indvirkning på deres drift eller omsætning i Kina.

Kina er ikke den eneste udebane, Gabriel har betrådt. Også i Nordamerika har Aalborg-firmaet nu gjort deres indtog.

I tredje kvartal oprettede Gabriel således Gabriel North America Inc., der har hovedsæde i Grand Rapids, Michigan. Her har virksomheden etableret både kontorer og showrooms i byen, der i mange år har været for amerikansk møbelproduktion, hvad Detroit var for bilindustrien i USA.

Salgsstaben er blevet udvidet, der er etableret lokal kundeservice samt udvidet den eksisterende portefølje.

Med den amerikanske udvidelse styrker Gabriel sin globale struktur til at møde kundernes behov på hjemmebanen i Europa samt på udebanerne i både Asien og Nordamerika.   

Hele kvartalsregnskabet kan nærstuderes her

Læs også
Rekordregnskab fra Gabriel
Danske tekstilproducenter knækker kinesisk kode