Stylepit indkasserer markant omsætningslussing

Det seneste regnskabsår har ikke været nådigt ved Stylepit. Omsætningen dalede 22,5 %, men alligevel har ledelsen positive forventninger.

09.09.2015

Af Simon Hansen, sh@dmogt.dk

I en børsmeddelelse har Stylepit netop offentliggjort, at årets omsætning lander på 364,2 mio., hvilket svarer til en tilbagegang på 22,5 % i forhold til sidste regnskabsår. I meddelelsen lyder det, at tilbagegangen skal ses i lyset af, at man har igangsat en proces for at fremtidssikre lønsomheden i virksomheden.

- Det har været et begivenhedsrigt år. Vi har gennemført en succesfuld turn-around, og efter kapitaludvidelsen er der fokus på at erobre yderligere markedsandele på vores kernemarkeder og skabe en kommerciel succes siger Marc Jeilman, direktør i Stylepit.

Driftsresultatet før renter, skat og afskrivninger (EBITDA) er -30,2 mio. kr., hvilket er i tråd med de forventninger, selskabets ledelse tidligere er kommet med.

Egenkapitalen udgjorde med regnskabsårets udgang 15,7 mio. kr. men en nyligt overstået kapitaludvidelse har forøget denne med 48,4 mio. kr. efter regnskabets statusdag.

Stylepit har været gennem en omskiftelig periode, hvor selskabet er blevet restruktureret eftertrykkeligt, hvilket også har påvirket bestyrelsen, som er blevet ændret signifikant. Virksomheden vurderer, at den er klar til at imødekomme fremtiden med det nuværende setup med hovedkontor i København, lager og forsendelsesaktiviteter i Polen samt IT udvikling i Ukraine.

Ledelsen forventer en nettoomsætning i omegnen af 350 mio. kr., og et beskedent men positivt EBITDA i 2015/16. på nuværende tidspunkt

På nuværende tidspunkt er der endnu intet nyt om Bestseller ejer Anders Holck Povlsens mulige overtagelse af aktiemajoriteten, som han åbnede for, da han i august fremsendte et købstilbud til de andre aktionærer i Stylepit. Købstilbuddet er betinget af, at han opnår mere end 50 % af aktierne. 

Læs også
Bestseller ejer vil købe Stylepit
Stylepit får økonomisk saltvandsindsprøjtning
Stylepit sænker omsætningsmål, men fastholder forventet underskud
Fusion mellem Stylepit og Conseptor er afblæst