Magasin øger salget og bundlinjen regnskab

Foto: Mette Grønbech

Magasin sætter ny rekord

Magasin trumfer sidste års regnskab, og sætter dermed en ny rekord. Omsætningen er nu 2,8 mia. kr.

04.11.2015

Magasin du Nord slår alle rekorder med deres nyligt præsenterede regnskab. Magasin, der er ejet af britiske Debenhams, kommer ud af året med et omsætningsløft på 8 % i forhold til sidste år. Det bringer omsætningen op på 2,8 mia. kr. i det forgangne regnskabsår.

Resultatet før skat stiger til 150 mio. kr., hvilket er 23 % højere end sidste års 122 mio. kr. Den eneste post, som har udviklet sig negativt er årets resultat efter skat, men dette skyldes ganske enkelt, at Magasin sidste år havde en skatteindtægt på 27 mio. kr. mod en skatteudgift på 16 mio. kr. i år.

Ifølge Børsen forklarer økonomidirektør Peter Fabricius fremgangen således:

- Resultatet skyldes mange ting. Vi har en fremgang i vores fysiske forretninger, fordi vores entertainment strategi er blevet voldsomt styrket i år. Vi har haft fokus på "go-spend-the-day" i forretningerne samtidig med, at vi hele tiden øger vores sortiment, og lancerer nyheder, der kun kan fås i Magasin.

Derudover nævner han, at webshoppen på Magasin.dk har bidraget positivt i det forgangne, og onlineforretningen omtales som særdels lønsom.

Peter Fabricius siger ligeledes, at den investering man har foretaget i renovering af stormagasinerne i Rødovre og Lyngby har givet udslag i markant øget salg.

Magasin du Nord forventer en vækst på 5-8 % i det indeværende regnskabsår. 

Kilde: Børsen