Gabriel fortsætter væksten i andet kvartal

Der er så meget gang i væksten, at ledelsen i den aalborgensiske tekstilvirksomhed nu opjusterer forventningerne.

13.05.2016

Både første og andet kvartal har budt på markant vækst for Gabriel Holding A/S. Ser man på første halvår af regnskabsåret 2015/16 er omsætningen steget med 22 %, hvilket bringer den op på 194 mio. kr. Driftsresultatet stiger fra 14,4 mio. kr. til 20,7 mio. kr., hvilket svarer til 44 %. Resultatet før skat følger med og vokser 43 % til 21,9 mio. kr.

De positive takter får nu ledelsen til at opjustere. Ledelsen forventede oprindeligt en organisk vækst i hele regnskabsåret 2015/16 i omsætningen på  5-10%, og en stigning i resultat før skat på 10-15%.

Men det realiserede første halvår, og under hensyntagen til sædvanligt sæsonudsving i andet halvår, får nu ledelsen til at opjustere sine forventninger til hele året til en organisk vækst i niveauet 15% og en stigning i resultat før skat på 25-30%.

Overfor Dansk Mode & Textil udtrykker adm. direktør Anders Hedegaard Petersen stor tilfredshed med udviklingen, og forklarer ydermere, at man fortsat arbejder med at styrke og udbygge sin position.

Strategien bærer frugt
I en børsmeddelelse skriver Gabriel, at væksten er skabt på alle markeder og inden for alle forretningsområder. Eksportandelen er vokset til 91 % i første halvår, og netop den internationale tilstedeværekse spiller en stor rolle i koncernens salgsstrategi. Derfor har Gabriel i løbet af andet kvartal åbnet to nye salgskontorer i udlandet. I februar åbnede Gabriel nyt salgskontor i Stockholm i forbindelse med den skandinaviske møbelmesse, hvilket affødte en række positive reaktioner.

I marts var turen kommet til Paris, hvor Gabriel slog dørene op til deres nye salgskontor, som skal skabe attraktive rammer for virksomhedens franske samarbejdspartnere.

Fra Gabriel lyder det, at vækststrategien virker, og at den skaber grundlag for yderligere vækst. Derudover undersøger og igangsætter ledelsen løbende initiativer, som kan bidrage til en øget vækst, der kan sikre, at Gabriel kan realisere de justerede forventninger for året.