Femilet ruster sig til fremtiden trods minus på bunden

Femilet A/S har de seneste år været igennem en omfattende forandring. Derfor er ledelsen fortrøstningsfuld trods millionunderskud.

03.06.2016

Den nyligt offentliggjorte årsrapport for 2015 udviser et underskud på 10,5 mio.kr. før skat i undertøjsvirksomheden Femilet A/S, som har hovedsæde i Ikast. Resultatet er negativt påvirket af valutakursudviklingen i norske kroner og US dollars skriver selskabet i en pressemeddelelse. Adm. Direktør i Femilet A/S Rasmus Leth Johanson siger om de nye tal:- Markedet for badetøj har gennem de seneste år udviklet sig til en meget stærk kategori for os. En afvigende sommer på de primære markeder i 2015 har været en forretningsmæssig udfordring som, kombineret med valutakursudviklingen, satte vores indtjening under pres. Gennem de senere år har vi gennemført en række tiltag, som både vi og vores ejere er fuldt overbeviste om skaber grundlaget for en forbedret indtjening.

Tiltagene har været nødvendige, for Femilet har i en årrække haft negative resultater. Underskuddene har i de seneste fem år ligget nogenlunde fast omkring -10 mio. kr. før skat. I 2014 var underskuddet på 8,9 mio. kr. Bruttofortjenesten i 2015 endte på 27,2 mio. kr., hvilket er 2,3 mio. kr. dårligere end i 2014.

Groupe Chantelle styrker forretningsgrundlag

Femilet er ejet af den internationale lingeri-koncern Groupe Chantelle, der har spillet en stor rolle i den pågående turn around. Groupe Chantelle har i maj 2016 styrket kapitalgrundlaget i Femilet med en kapitalforhøjelse på 22 mio.kr. - Gennem Groupe Chantelle’s aktive ejerskab vil vi i de kommende år være i stand til at styrke forretningsgrundlaget yderligere via målrettet arbejde med synergier på blandt andet indkøbssiden. Den digitale platform udbygges fortsat med henblik på at styrke forbrugernes relation til Femilet-brandet til gavn for afsætningen i alle distributionskanaler, siger Rasmus Leth Johanson.  

I årsrapporten kan man læse, at ledelsen forventer at forbedre resultatet i 2016, ligesom selskabet skal styrke sin forretning og skabe profitabel vækst. Netop derfor har Femilet i det forgangne år også valgt at investere i både organisationen og markedet.

Læs også
Femilet i rødt
Femilet sigter mod overskud
Femilet på fransk