Foto: FE Engel

F. Engel fortsætter væksten

Den sønderjyske tekstilkoncern præsenterer regnskab med vækst over hele linjen.

10.10.2016

F. Engel Konfektion A/S fortsætter den positive udvikling fra de foregående år. Således stiger nettoomsætningen i koncernen 7 % til 315,7 mio. kr. Driftsresultatet følger trop og stiger næsten syv mio. kr. til 30,5 mio. kr. Årets resultat før skat stiger fra 24,3 mio. kr. i 2014/15 til 31,1 mio. kr. i det netop afsluttede regnskabsår.

Alle nøgletal udvikler sig positivt i regnskabsåret. Overskudsgraden er på 9,7 (+1,7), afkastningsgraden stiger til 9,3 (+1,6), egenkapitalforrentningen lander på 8,5 (+0,9) og soliditetsgraden stiger marginalt til 72,6 (+0,6).

Ledelsen noterer sig, at koncernens intensivering af indsatsen på markederne er fortsat, og ved tilnærmelsesvis at fastholde omkostningsniveauet i regnskabsåret har koncernen opnået den ønskede udvikling.

Ledelsen bemærker ligeledes, at de fleste markeder er udfordrede rent økonomisk, og hæfter sig ved koncernens evne til at skabe vækst trods disse udfordringer. Ledelsen i F. Engel anser det som ”den nye normal” i branchen, og vurderer at koncernen er rustet til fremtiden, ligesom de initiativer, koncernen har iværksat for at fremtidssikre virksomheden, skaber vækst.  

Ledelsen, som forud for det afsluttede regnskabsår forventede vækst, erklærer sig tilfreds med resultatet, ligesom den forventer yderligere vækst i det nye regnskabsår.  

Det familieejede F. Engel Konfektion A/S har en egenkapital på godt 251 mio. kr.  Koncernen står bag FE Engel arbejdstøj, Workzone arbejdstøj, Deerhunter jagttøj og Sunwill herrebukser.

Læs også
Fremgangsrigt år for F. Engel
Belgisk hæder til sønderjysk tekstilmand