Foto: H&M

H&M planlægger nye butikker i Danmark

Det danske H&M selskab præsenterer rekordomsætning og planlægger nu at åbne nye butikker.

01.05.2017

H&M Hennes & Mauritz A/S har netop offentliggjort selskabets bedste regnskab nogensinde, hvis man ser på omsætningen. I regnskabsåret 2015/16 solgte de danske H&M butikker for 3,1 mia. kr., 2 % højere end året forinden. Resultatet efter skat lander på 121 mio. kr., hvilket er det højeste niveau siden 2006/07. Overskudsgraden er 5 %, mens bruttomarginen øges til 26,2 %.   

Ledelsen, med adm. direktør Christel Friis-Mikkelsen i spidsen, betegner regnskabet som tilfredsstillende, og noterer sig, at den samlede detailhandel med beklædning var præget af omfattende rabatter og tilbud i årets løb, hvorfor resultatfremgangen er ekstra tilfredsstillende. H&M har i løbet af året øget sin markedsandel på det danske marked.

H&M’s danske ledelse skriver, at de forventer at åbne 3-5 nye butikker i 2016/17. I det overståede regnskabsår åbnede der kun én ny butik i Danmark. Berlingske Business skriver, at de nye butikker kommer til at ligge i Vanløse, Middelfart og Køge, ligesom H&M netop har åbnet deres tredje butik i Esbjerg.  

H&M Hennes & Mauritz A/S har en egenkapital på 654,77 mio. kr., og beskæftigede i 1.718 primært i selskabets 102 butikker. Ud over H&M tæller brandporteføljen også COS, Monki, Weekday og &Other Stories.