Foto: fra egetæppers samarbejde med designeren Christian Lacroix

Ege sætter omsætningsrekord

Tæppeproducenten egetæpper a/s runder den magiske milliard i omsætning.

03.07.2017

Der har været gang i tæppesalget i egetæpper det forgange regnskabsår. Således viser årsrapporten for 2016/17 en omsætning på 1,02 mia. kr. Det er en stigning på 6 % i forhold til det forgangne år, og samtidig er det også den højeste omsætning i egetæpper a/s’ historie.  Eksportandelen er 82 %, hvilket er to procentpoint højere end sidste år. Salget i Danmark er derimod faldet 6 % i det forgangne år.

Resultatet før skat udgør 62,6 mio. kr., hvilket er 22 % højere end året forinden, hvis man korrigerer for omkostningerne ved overtagelsen af Carpet Concept og det foregående års gevinst ved salg af ejendom. Samtidig er der tale om det det højeste resultat siden finanskrisen.

Ledelsen forventer en omsætning i omegnen af 1.150-1.250 mio. kr. i 2017/18. EBIT-margin forventes at ligge på 7-8 %, hvilket er nogenlunde på niveau med 2016/17, hvor den ligger på godt 7 %. Vækstforventningerne knytter sig især til Tyskland, Østrig, Schweiz, Frankrig og England, men der er også positive forventninger til Americas, Mellemøsten og Asien. Aktiviteterne i Skandinavien forventes at være på niveau med 2016/17.   

Tæppefliser vinder fortsat indpas i markedet, og derfor er det også en del af forretningen, som ege prioriterer højt. Netop salget af tæppefliser voksede i 2016/17 14 %, og ege forventer en vækst på minimum samme niveau i det nye regnskabsår. Derfor igangsætter ege nu opførslen af en ny flisefabrik på 10.000 m2 i Herning. Ege forventer, at det vil fordoble produktionskapaciteten i løbet 2-3 år.

egetæpper a/s har 691 medarbejdere på koncernniveau og en egenkapital på 482 mio. kr. I spidsen for koncernen står finansdirektør John Vestergaard og adm. direktør Svend Aage Færch Nielsen.