Branchen sundhedstjekker 16-årige modeller

I den kommende modeuge vil alle 16-årige modeller fra landets otte førende modelbureauer være sundhedstjekkede takket været Modebranchens Etiske Charter.

04.08.2017

Af Rikke Kynde, rk@dmogt.dk

Den danske modebranche har lanceret verdens første sundhedstjek for modeller med fokus på spiseforstyrrelser. Her er ambitionen blandt andet at sundhedstjekke alle 16-årige modeller, der skal arbejde under modeugen.

Projektet er nået i mål og fra på tirsdag den 8. august vil alle 16-årige modeller fra de otte førende danske modelbureauer på catwalken, være sundhedstjekket.

”Overordnet set er det nogle sunde modeller med et afslappet forhold til mad, krop og vægt, der har været til sundhedstjek. De fleste har et almindeligt fokus på udseende og sundhed sammenlignet med andre 16-årige,” fortæller Anne Minor Christensen, formand for Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS), i en pressemeddelelse fra Modebranchens Etiske Charter.

Modebranchens Etiske Charter har siden 2015 haft ambitioner om at indføre et landsdækkende sundhedstjek. Men da myndighederne ikke har kunnet hjælpe med at etablere sundhedstjekket, er det nu finansieret af modelbureauer og branchen. Også derfor er sundhedstjekket i øjeblikket forbeholdt de 16-årige modeller.

”Ved årsskiftet vil det blive vurderet, om sundhedstjekket fungerer efter hensigten, og om det skal videreføres. Såfremt det besluttes, er ambitionen at tilføje flere aldersgrupper i de kommende år i takt med, at kapaciteten øges.”, står der i pressemeddelelsen.

Dansk Mode & Textil har været med i samarbejdet med Modebranchens Etiske Charter og er glade for at kunne støtte projektet.

”Vi er rigtig glade for, at vi som brancheorganisation kan støtte op om det Etiske Charter, og at branchen samlet sørger for gode forhold for dem, der arbejder med mode. Det er ofte meget unge modeller, der starter deres karriere i modebranchen med en modeuge, og her kan det Etiske Charter være en rigtig god støtte. Vi er meget tilfredse med, at vi også på dette område kan være foregangsland.”, tilføjer kreativ chef i Dansk Mode & Textil As Øland.