Foto: Det nye bæredygtige bomuld sælges blandt andet i butikken i tyske Düsseldorf, som er en af ONLYs nuværende 500 internationale butikker – et antal som frem mod 2020 skal vokse til 1.000

ONLY vælger bæredygtigt bomuld

Det danske modebrand ONLY har sat et mål om, at alle bomuldsprodukter i 2020 skal fremstilles af det miljøvenlige Better Cotton-bomuld.

01.08.2017

Af Rikke Kynde, rk@dmogt.dk

Lige nu er ONLYs nye efterårskollektion på vej til kunderne. I den nye kollektion er 20% af bomuldsprodukterne mærket med et nyt label –  Better Cotton. Better Cotton er en international nonprofit organisation, som producerer bæredygtig bomuld. 

Den nye kollektion er et skridt på vejen til at implementere fuldstændigt bæredygtig bomuld i ONLY. De 20% skal nemlig frem til 2020 vokse til 100%, således at alle bomuldsprodukter er fremstillet af Better Cotton. 

”Jeg glæder mig over, at vores organisation bevæger os i den retning. Med vores størrelse har vi også en forpligtigelse”, siger Finn Poulsen, direktør i ONLY og CEO og partner i ONLY Stores, i en pressemeddelelse.

Jesper Rasmussen, international produkt- og indkøbschef i ONLY, forklarer, at beslutningen ikke vil svække konkurrenceevnen, da den ikke har krævet store tekniske investeringer. 

”Better Cotton Initiative har investeret globalt i at uddanne bomuldsbønderne og effektivisere deres produktion. For eksempel uden brug af pesticider og ved at kontrollere og minimere forbruget af vand i produktionen.”

Derudover har ONLY også informeret sine leverandører om de skærpede krav til Better-Cotton-godkendelserne.

Better Cotton Initiative har siden 2005 arbejdet med at forbedre den globale bomuldsproduktion: For medarbejderne, som producerer bomulden, og for miljøet, som bomulden vokser i. For på den måde at gøre bomuld til en bæredygtig, mainstream råvare.