Indicode væver havplastik ind i tøj

Denimwear brandet Indicode sætter fokus på oprydning i havene ved at bruge havplastik i deres AW18 kollektion.

04.10.2017

Af Rikke Kynde, rk@dmogt.dk

Årligt udleder vi otte millioner tons plastik i verdenshavene, det kalder på en oprydning, og det har det danske denimwear brand Indicode fået øje på og ønsket at skabe opmærksomhed omkring.

Derfor har de lavet en capsule-kollektion ud af plastik fra havet i deres AW18 kollektion.

"I 2050 er der muligvis mere plastik end fisk i havet målt på vægt. Vi er nødt til at stoppe med at vende ryggen til denne trussel, og vi er nødt til at forstå vigtigheden af havene, da hver anden vejrtrækning, vi tager, er genereret af havene. Denne capsule-kollektion er vores bidrag til en oprydning i havene," fortæller Kenneth Nielsen CEO i Indicode.

Kollektionen, der har fået navnet ’Indicode for the ocean’, byder på jeans, jakker, og sweatshirts. I alt er der 8-10 styles, som består af havplastik, der er blevet nedbrudt og vævet ind i andre genbrugsmaterialer.
 
"Vi er nødt til at skabe en bedre forståelse hos forbrugeren og os selv. Netop derfor har vi kontaktet alle vores leverandører for at få udviklet metervarer, som indeholder havplastik. Desuden har vi skiftet til BCI bomuld generelt på shorts og bukser."
 
Indicode forventer en positiv modtagelse af kollektionen og håber på, at projektet kan fortsætte.

"Det kommer an på hele processen, forståelsen hos forbrugeren og butikkerne. Vi skal alle gøre noget for at skabe ’awareness” til denne store miljøudfordring. Vores plan er dog at forsætte med dette som en fortsat større del af vores kollektion."