Børnetøjsbrandet Smaafolk åbner i januar 2018 butik på Gl. Kongevej

Foto: Småfolk

Småfolk lancerer fransk samarbejde og ny butik

Børnetøjsfirmaet åbner butik i København og løfter samtidig sløret for et samarbejde med firmaet bag en 56-årig verdenskendt giraf.

14.11.2017

Der var ingen grund til betænkningstid, da den danske distributør af den franske legetøjsgiraf Sophie La Giraf spurgte den Holbæk-baserede børnetøjsvirksomhed Småfolk, om det ikke ville være en god ide at lave børnetøj sammen.

-En del af Småfolks DNA er, at vi har print af dyr og maskiner. Sjove print, der er grafiske. Det er Sofie La Giraf også. Den er ikke blevet menneskeliggjort. Det er et perfekt match, siger Jesper Bidstrup Jørgensen fra Småfolk. 

Han understreger, at Småfolks designere har fået stor frihed til at lave, hvad de har lyst til. For selv om den franske naturgummigiraf er forholdsvis lille, så kommer den fra en virksomhed, Vulli, der er vokset sig stor. Sophie La Giraf blev opfundet af Monsieur Rampeau i 1951 og er siden solgt i mere end 50 millioner eksemplarer på verdensplan. 

Samarbejdet mellem Småfolk og Vulli omfatter to helårskollektioner, der kommer i handlen i august 2018 og i 2019. 

Januar byder på Småfolk på Gl. Kongevej
Giraffen bliver allerede solgt i Småfolks butikker, og til januar får den franske småbørnsyndling endnu et hjem i Danmark. Og det er ikke en tilfældig girafstald, der er tale om. Småfolk åbner nemlig butik på Gl. Kongevej 99 på Frederiksberg, hvor virksomheden efter mere end to års søgen har fundet de optimale lokaler til en butik i hovedstaden. 

-Vi har ledt med lys og lygte efter et sted i København, og Gl. Kongevej passer rigtig godt til Småfolk. Frederiksberg er et af de steder med flest børnefamilier i København, og der er utroligt mange barnevogne, ladcykler og familier på gaden, også klokken 15 lørdag eftermiddag, siger Jesper Bidstrup Jørgensen.

Småfolk oplyser, at de forventer at åbne den nye butik i uge 3 næste år. I forvejen har Småfolk seks butikker i Danmark, hvor butikken i Roskilde er seneste skud på æblestammen.

Ideen om Småfolk blev født af Tana Kretzschmer i 2004, og godt et år senere blev den første kollektion børnetøj med æblemærket præsenteret på en messe i København. Den første Småfolk-butik så dagens lys i Holbæk i 2007, og Småfolk leverer i dag tøj til 400 kunder i 22 lande.