Pressemeddelelser

2017 tegner til at blive rekord-år for modebranchen

08.08.2017

Copenhagen Fashion Week starter i dag, og det er en branche i medvind, der mødes til den halvårlige modeuge. Brancheorganisationen Dansk Mode & Textil forventer, at branchen sætter ny rekord for både samlet salg og eksport i 2017.

Læs mere

Brexit sætter tydeligt præg på den danske modebranche

08.08.2017

Selvom der generelt er vækst i den danske modebranche, både når det kommer til det hjemlige salg og eksporten, kan branchen ikke sige sig fri fra at være ramt af Brexit. Eksporten af tøj til briterne er dalet med 100 mio. kr., og det kan blive forværret, frygter brancheorganisationen Dansk Mode & Textil.

Læs mere

Modeugen skydes i gang med vækst i branchen

08.08.2017

Det er en branche i økonomisk medvind, der tager hul på Copenhagen Fashion Week på tirsdag. De nyeste tal fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil viser, at de danske modevirksomheder i løbet af første kvartal af 2017 har øget salget af tøj med 5 %. Dermed kan 2017 ende med at overgå rekordåret 2016.

Læs mere

Guldsmedefagets Fællesråd indgår strategisk samarbejde med Dansk Mode & Textil

01.03.2017

En åbenlys synergi har fået organisationerne i guldsmedebranchen og mode- og tekstilbranchen til at indgå en aftale, der betyder at Dansk Mode & Textil fremover vil varetage rådgivning og administration på vegne af Guldsmedefagets Fællesråd. Foreningerne under Guldsmedefagets Fællesråd fortsætter uændret, men med aftalen sikres medlemmerne udvidet adgang til rådgivning og nye muligheder kommer i spil.

Læs mere

Modebranchens sæsonbegreb er under forandring

31.01.2017

”See now, buy now”-tendensen har ikke ændret modebranchen fundamentalt. Men branchen er nødt til at ændre sig løbende for at kunne følge med forbrugernes krav og den internationale konkurrence, lyder det fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil.

Læs mere

Modebranchen fastholder rekordomsætning trods vækststop

30.01.2017

Forud for Copenhagen Fashion Week, viser en ny analyse, at væksten i den danske modebranche er stagneret efter at have ramt et rekordniveau i 2015. En naturlig konsekvens af svære globale markedsforhold, lyder det fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil, der står bag analysen.

Læs mere

Væksten i modebranchen er sat på pause

08.08.2016

I 2015 nåede modebranchen sin højeste omsætning nogensinde. 2016 er dog startet med udfordringer, som påvirker branchens vækst. Alligevel er branchens virksomheder optimistiske. Det viser den seneste analyse fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil.

Læs mere

Efter rekordår: Modebranchen får sløv start på 2016

05.08.2016

Dansk Mode & Textil har netop analyseret modebranchen som optakt til Copenhagen Fashion. Med en omsætning på 42 mia. kr. nåede branchen sit højeste niveau nogensinde, men 2016 er startet med en mindre tilbagegang primært på grund af svigtende salg i Danmark.

Læs mere

Dansk mode kan blive verdens mest bæredygtige, men det kræver politisk handling

17.03.2016

Den danske modebranche har en unik mulighed for at blive verdens førende inden for bæredygtig mode. Men den position kan løbe branchen af hænde, hvis ikke landets politikere støtter op. Sådan lyder budskabet fra blandt andet Designskolen Kolding og brancheorganisationen Dansk Mode & Textil.

Læs mere

Modebranchen har aldrig været større

02.02.2016

Den danske modebranches omsætning har aldrig været højere end i 2015. Det viser brancheorganisationen Dansk Mode & Textils analyse op til Copenhagen Fashion Week, som starter på onsdag.

Læs mere

Dansk modeeksport når rekordniveau

05.08.2015

Det er en positiv dansk modebranche, der mødes, når Copenhagen Fashion Week skydes i gang på onsdag. Branchen tror på vækst, og ser man på de seneste tal fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil, er optimismen velbegrundet.

Læs mere

Dansk herremode i fremmarch

04.08.2015

Dansk herremode oplever medvind i både ind- og udland i disse år. Efterspørgslen efter dansk herretøj ser ud til at fortsætte, og det kan betyde vækst og nyansættelser for virksomhederne bag, lyder vurderingen fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil.

Læs mere

Den danske modebranche forstsætter væksten

04.08.2015

Dansk Mode & Textil har netop undersøgt branchens tilstand op til Copenhagen Fashion Week. Baseret på årets første kvartal og medlemsvirksomhedernes tilbagemeldinger forsætter modebranchen sin vækst.

Læs mere

Dansk mode indtager Canada

15.09.2014

Den danske modebranche er med, når et tre-dages eksportfremstød lanceres i Toronto på onsdag med det danske kronprinspar i spidsen.

Læs mere

DM&T og DAFI indgår aftale om brug af Copenhagen Fashion Week-varemærket

13.08.2014

Dansk Mode & Textil og Danish Fashion Institute har netop indgået aftale i sagen om rettighederne til varemærket Copenhagen Fashion Week. Danish Fashion Institute ejer fremover rettighederne til varemærket, men nu vil alle modeugens relevante messeaktører have mulighed for at benytte navnet Copenhagen Fashion Week og det dertilhørende logo.

Læs mere

Optimistisk modebranche forventer fremgang inden Copenhagen Fashion Week

31.07.2014

De danske mode- og tekstilvirksomheders brancheforening, Dansk Mode & Textil (DM&T) har traditionen tro analyseret modebranchens tilstand op til den forestående modeuge. Med baggrund i en eksportvækst på næsten 5 % i første kvartal af 2014 ser branchen optimistisk på resten af året.

Læs mere

Dansk Mode & Textil efterlyser en nuanceret debat om modebranchens produktionsforhold

01.05.2014

Den 24. april var årsdagen for den tragiske ulykke, hvor bygningen Rana Plaza i Bangladesh styrtede sammen og 1.134 mennesker mistede livet. Årsdagen satte igen gang i debatten om modebranchens produktionsforhold. Men debatten er unuanceret lyder det nu fra branchen egen organisation.

Læs mere

Ny uddannelse Industrioperatør i tæppebranchen

01.04.2014

Tekstilbranchen får en ny uddannelse, som især kommer landets tæppeproducenter til gode. Uddannelsen som industrioperatør i tæppebranchen henvender sig til flere målgrupper, og skal blandt andet være med til at sikre højt kvalificeret arbejdskraft i industrien i fremtiden. Allerede nu har en række virksomheder oprettet elevpladser.

Læs mere

Dansk Mode & Textils prognose og barometer for Modebranchen august 2013

07.08.2013

Forud for Copenhagen Fashion Week, som finder sted 7.-11. august, har Dansk Mode & Textil foretaget en undersøgelse blandt sine mere end 300 medlemmer.

Læs mere

Nordisk bølge tiltrækker international modeelite

30.01.2013

Når en række prominente internationale indkøbere og journalister lægger deres vej forbi København i forbindelse med modeugen denne uge, er ikke kun tøjet, de kommer for. ”Nyt Nordisk” er et fænomen, som trækker kendere til fra hele verden. Og trenden smitter af på modebranchen.

Læs mere

Optimisme i modebranchen trods tilbagegang

30.01.2013

Når Copenhagen Fashion Week i denne uge fylder byen med indkøbere og pressefolk er med omend afdæmpet så optimisme blandt modebranchens aktører. Hele 85 pct. af brancheorganisationen Dansk Mode & Textils medlemmer forventer således fremgang i den kommende sæson trods det, at branchens samlede omsætning faldt 3,7 pct. sidste år.

Læs mere

DM&T tager temperaturen på branchen - analyse

24.01.2013

Den danske modebranche har gjort en stor indsats for at tilpasse sig en ny økonomisk verdensorden og 8 ud af 10 modevirksomheder forventer nu fremgang. Det viser en frisk analyse udarbejdet af Dansk Mode & Textil i samarbejde med Danske Bank.

Læs mere

Modeforbruget i 2013 - prognose af Danske Bank

24.01.2013

Dansk Mode & Textil har indgået et samarbejde med Danske Bank om at udarbejde analyser over den danske mode- og tekstilbranche. Her bankens bud på betydningen for modebranchen af privatforbrugets udvikling i 2013.

Læs mere

Jule-e-shopping med bløde pakker tager fart

19.12.2012

Flere og flere forbrugere køber julegaverne på nettet. Det gælder også de bløde pakker. Brancheorganisationen Dansk Mode & Textil bekræfter udviklingen.

Læs mere

DM&T i samarbejde med PR-bureau for at styrke branchen

09.11.2012

DM&T arbejder sammen med mode- og livsstils-bureauet, 9PR. Ved at bringe DM&T og 9PRs ekspertise og netværk sammen, bliver det muligt at afholde arrangementer, der styrker, samler og inspirerer den danske modebranche.

Læs mere

Ny mand i spidsen for DM&T

06.09.2012

Dansk Mode & Textil har ansat den ene af organisationens to næstformænd som administrerende direktør. Thomas Klausen, 44 år og hidtidig direktør i Tytex A/S, tiltræder posten som leder af branchens organisation per 1. oktober.

Læs mere

DM&T's barometer for modebranchen, august 2012

01.08.2012

Modebranchens udvikling er efter sidste års vækst på 10% tilbage i mere beskedne folder. Årets første fire måneder bød på 4 procents fald i omsætningen, forårsaget af blandt andet en tilbagegang i eksporten og i den fysiske detailhandel. Nethandlen er til gengæld i kraftig stigning og beskæftigelsen stabil.

Læs mere

Dansk Mode & Textil skal have ny direktør

03.07.2012

Efter kun godt 5 måneders ansættelse fratræder Christoffer Ritzau sin stilling som administrerende direktør i Dansk Mode & Textil. Fratrædelsen sker efter gensidig aftale og er begrundet i forskellige holdninger omkring eksekveringen af foreningens strategi, oplyser DM&T's formand Poul Sønderbæk.

Læs mere

DM&T branchebarometer februar 2012

31.01.2012

DM&T har taget pulsen på den danske modebranche via en rundspørge blandt over 300 virksomheder. Samlet set oplevede branchen en fremgang på knap 12% i 2011. Men fremgangen er ulige fordelt blandt branchens virksomheder. Det samme er omsætningen, som står stille i den danske detailhandel, mens eksporten buldrer derudaf med et plus på over 13% i forhold til forrige år. Læs pressemeddelelsen og se nærmere på tallene bag.

Læs mere

Internationalt fokus på Københavns modeuge

31.01.2012

En række af verdens førende stormagasiner, webshops og multibrand-butikker vil være til stede, når Copenhagen Fashion Week løber af stablen i denne uge.

Læs mere

Dansk Mode & Textil får ny administrerende direktør

16.12.2011

Mode- og tekstilbranchens organisation generationsskifter og får pr. 1. februar 2012 ny adm. direktør. Christoffer Ritzau, pt. direktør for Guldsmedebranchens Levarandørforening, overtager posten som adm. direktør fra Preben Wegener Friis, der fortsætter i organisationen med titel af alliancedirektør.

Læs mere

DM&T ansætter kommunikations- og kreativ chef

21.11.2011

Dansk Mode & Textil henter nye kreative kræfter. Ansættelsen af tidligere moderedaktør og stylist As Øland skal være med til at sikre organisationens position som ambassadør og allianceudvikler for den samlede mode- og tekstilbranche.

Læs mere

Mode-, smykke- og pelsbranchen går sammen i unikt innovationscenter

22.09.2011

Tre organisationer, som til sammen repræsenterer 500 virksomheder og 50 mia. kr. i omsætning, har besluttet at etablere et fælles innovationscenter i København.

Læs mere

DM&T modebarometer august 2011

04.08.2011

Den danske modebranche står med realistiske forventninger til den kommende sæson. Selv om det danske marked fortsat ligger underdrejet efter finanskrisen, stiger den danske modeeksport 2-cifret. Se DM&T's konjunkturbarometer:

Læs mere

Modeugen styrkes - alle modemesserne samarbejder

01.07.2011

Med børnetøjsmessen CPH Kids’ indtræden i platformen, kan Copenhagen Fashion Week præsentere et banebrydende samarbejde mellem alle byens modemesser. Et unikt initiativ som ingen andre modeuger i verden kan præstere.

Læs mere

Glidende generationsskifte hos DM&T

28.06.2011

Dansk Mode & Textil indleder et glidende generationsskifte, hvor administrerende direktør Preben Wegener Friis afløses af foreningens udviklingsdirektør Kasper Hilligsøe Eis.

Læs mere

Mogens Jensen besøgte DM&T

09.03.2011

Trods politisk uro på Christiansborg tog folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Mogens Jensen, sig alligevel tid tidligere i ugen til at besøge tekstil- og modebranchens hus i Herning. Her blev det til en grundig indføring i branchens vilkår i en samtale med DM&T's adm. direktør, Preben W. Friis.

Læs mere

Konstruktivt ministerbesøg

04.03.2011

Dansk Mode & Textil vil være branchens videncenter, ambassadør og allianceudvikler. Det var budskabet fra brancheorganisationen, da DM&T's ledelse mødtes med økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen torsdag eftermiddag i branchens hus i Herning.

Læs mere

Tekstilbranchen 2011 - første halvår

22.02.2011

Barometer for den danske tekstilbranche - udarbejdet af Dansk Mode & Textil - Februar 2011. Optimismen er tilbage, men salget står stadig i stampe i tekstilbranchen.

Læs mere

Modeindustrien opfordrer politikere til at investere i branchen

04.02.2011

Folketingets Erhvervsudvalg har besøgt Københavns modemesser. Politikerne talte blandt andet med Dansk Mode & Textil om mere fleksible ekportstøtteordninger og muligheden for at finansiere gratis Metro mellem messerne

Læs mere

Erhvervsudvalget besøger midtjyske modefirmaer

04.02.2011

Der blev lyttet og udvekslet synspunkter, da Folketingets Erhvervsudvalg lagde vejen forbi de københavnske modemesser – og blandt andre besøgte flere midtjyske modefirmaer

Læs mere

Dansk Mode & Textils halvårlige barometer for modebranchen

02.02.2011

De store eksportvirksomheder dominerer modemarkedet. Den danske modebranche eksporterer mere mode end nogensinde før.

Læs mere

Forbrugerpriserne stiger

12.01.2011

Forbrugerpriserne steg i 2010 markant over forrige år. Inflationen drives dog først og fremmest af dyrere benzin, tobak og fødevarer, hvorimod prisudviklingen for tøj og sko var flad gennem 2010.

Læs mere

Dansk Mode & Textils prognose og barometer for Modebranchen august 2010

11.08.2010

Eksporten fortsætter frem – hjemmemarkedet trækker fortsat ned.

Læs mere

Dansk Mode & Textil: Det har aldrig været nemmere at tage samfundsansvar

11.08.2010

I dag lancerer Dansk Mode & Textil i samarbejde med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen et banebrydende og gratis online-værktøj, GoCSR.

Læs mere