· Uønskede kemikalier ·

E

EU forbyder krom i læder

EU Kommissionen har netop meddelt, at krom VI fremover vil blive forbudt i læderprodukter med direkte hudkontakt. Grænseværdien bliver 3 mg/kg og forbuddet træder i kraft 1. maj 2015.
Læs mere

EU-forbud mod DiMethylFumarat

Der er i alle EU-lande indført forbud mod stoffet DMF, DiMethylFumarat fra 1. maj 2009. Læs mere om forbuddet her.
Læs mere

F

Fluorerede stoffer undersøgt af Miljøstyrelsen

Nye rapporter fra Miljøstyrelsen viser, at de fluorerede stoffer, som industrien anvender som alternativer til forbudte stoffer, kan være lige så skadelige for miljø og sundhed som de stoffer, de erstatter.
Læs mere

M

Mikroplast kortlægges af Miljøstyrelsen

Verdenshavenes store plastik-suppe bestående af milliarder af plastikstumper udgør et miljøproblem, som nu kortlægges af Miljøstyrelsen. Der skal skabes et overblik over de vigtigste kilder til udledning af mikroplasten i Danmark.
Læs mere

P

PFOA - EU-forbud undervejs

Det europæiske kemikalieagentur har netop offentliggjort et forslag om at forbyde PFOA. PFOA kan findes i fluorpolymerer, som benyttes til vand- og smudsafvisende belægninger.
Læs mere

S

Substitution af kemi - tilskud

Tilskud fra projektet ”Kemi i Kredsløb – Partnerskab om substitution af problematisk kemi” kan være interessant, hvis du skal du igang med at produktudvikle, og du gerne vil undgå problematiske stoffer i din produktion?
Læs mere

Super-sygehuse og funktionelle tekstiler

Jeppe Emil Mogensen, VIA Design, har netop offentliggjort sin Ph.d. afhandling fra Aalborg Universitet om mulighederne for at bruge tekstiler i indretningen af fremtidens hospitaler.
Læs mere