Cecilie Bahnsen nomineret til Louis Vuitton-pris

Den danske designer får snart at vide, om hun er gået videre til finalen i den prestigefyldte konkurrence LVHM Prize, som hylder unge designere.

07.03.2017

Af Cathrine Bangild, cb@dmogt.dk

For få dage siden stod Cecilie Bahnsen i Paris og viste sin kollektion frem for juryen, som skal være med til at afgøre, om hun bliver en af finalisterne i årets LVMH Prize. Designeren er nemlig blandt 21 nominerede til prisen, som er sat i verden af Louis Vuitton for at ære og støtte unge designere. Og det har været en stor oplevelse for Cecilie Bahnsen:

”Først tænkte jeg, at det er fantastisk bare at være med. Jeg tror ikke, jeg havde forstået, hvor stort det er, før jeg stod der”, siger hun.

I juryen sidder store modenavne som Karl Lagerfeld, Marc Jacobs, Nicolas Ghesquiére og Phoebe Philo. De og mange flere var forbi Cecilie Bahnsens showroom i Paris, hvor hun havde fem minutter med hvert jury-medlem og eksperter som Carine Roitfeld.

”Det var så vildt at møde nogle mennesker, jeg har set op til i mange år. De var virkelig gode til at tage sig tid til at tale med mig. De var der ikke bare, fordi de skulle, de værdsatte faktisk det, man havde at fortælle”, siger Cecilie Bahnsen, som blandt andet fik god feedback på sine tekstiler.

Faktisk er det gået så godt, at Cecilie Bahnsen allerede nu kan mærke effekten af at deltage i konkurrencen.

”Lige nu giver det allerede udslag rent salgsmæssigt, hvor det går virkelig stærkt. Vi har næsten det dobbelte af bestillinger i forhold til sidste år. Og så kan jeg også mærke, at der nu er nogle forventninger til, at jeg kommer til at gøre det ligeså godt næste gang”, siger Cecilie Bahnsen.

Otte designere går videre til finalen, som afholdes den 16. juni. Cecilie Bahnsen får svar inden for ti dage.

As Øland

KONTAKTPERSON

As Øland
Kreativ chef
tlf: 97117291 · mobil: 51220122 · aso@dmogt.dk
Linked In Profile Se profil