Raf Simons designer for danske Kvadrat

Foto: Kvadrat. Fra den seneste kollektion designet af Raf Simons for Kvadrat.

Danske vindere ved Elle Deco Awards

Elle Decoration uddeler hvert år priser til de dygtigste indenfor design, møbler og interiør. I år med tre danske vindere.

15.04.2016

EDIDA Awards, eller Elle Deco International Design Awards som prisen rettelig hedder, er netop blevet uddelt i sammenhæng med den internationale design- og møbelmesse Salone Del Mobile i Milano. Her mødes de 25 chefredaktører for de nationale udgaver af Elle Decoration for at præmiere global fortræffelighed, som arrangørerne selv udtrykker det. Der uddeles præmier i 13 kategorier, og i tre af kategorierne var der danske vindere. Det vil sige, at der faktisk ikke er tale om rene danske vindere, da de præmierede produkter er lavet i samarbejde med internationale designere eller virksomheder.    

I kategorien fabrics vinder Kvadrat / Raf Simons samarbejdet prisen. Arrangøren siger om kollektionen:

”Raf Simons’ fashionable touch og ekspertisen fra Kvadrat, en af de førende producenter af designtekstiler, resulterer i en strålende, sofistikeret kollektion af høj kvalitet. Den belgiske designer trækker på store klassikere såsom tweed og bouclé, og genfortolker dem på en gennemført original måde ved hjælp af farver og teksturer. Med muligheder inden for et bredt udvalg af indendørsmiljøer og kreative kombinationer er de et frisk alternativ i interiørverdenen.”

I kategorien outdoor løb Palissade, danske Hays samarbejde med Bouroullec-brødrene, med prisen.

Kollektionen, som består af 13 elementer, roses for at forene klassiske parisiske elementer med en moderne, let og samtidig stærk stil. Derudover hæfter Elle Decoration sig ved de mange anvendelsesmuligheder.

Hvor de to første danske vindere er virksomheder, som har samarbejdet med internationale designere, er den sidste danske vinder en designduo, som har samarbejdet med en international virksomhed. Det er nemlig designduoen Stine Gam og Enrico Fratesi, som tilsammen udgør GamFratesi, som har designet Targa stolen og sofaen for Gebrüder Thonet Vienna, som vandt i kategorien seating. Arrangøren roser samarbejdet for at respektere Thonets DNA samtidig med, at den dansk/italienske designduo inkorporerer nye elementer og interessante farver.

Du kan se samtlige vindere på EDIDA’s hjemmeside.