ege beklæder Testino-udstilling

En af verdens største nulevende fotografer udstiller netop nu i København. Egetæpper spiller en stor rolle i udstillingen.

13.05.2016

Mario Testino har taget nogle af nyere tids mest ikoniske fotografier af kendisser og supermodeller. Især Kate Moss spiller en helt særlig rolle i fotografens arbejde, og det er da også den britiske supermodel, som pryder plakaten til den udstilling, No Limits, der hylder og dokumenterer den peruviansk fødte fotografs arbejde, som gennem tre årtier har været blandt det mest efterspurgte og anerkendte. Udstilling åbnede i denne uge på Kunstforeningen GL STRAND.

Men det er ikke kun Kate Moss, som pryder plakaten og udstillingen. Danske egetæpper spiller nemlig en central rolle, dels som hovedsponsor men så sandelig også som aktivt element i udstillingen. egetæpper har nemlig lavet en tekstilinstallation, som beklæder trappeforløbet i den smukke og historiske bygning i det indre København. Netop trappeforløbet forbinder udstillingens tre etager, og derfor giver installationen gæsterne mulighed for at gå rundt med fotografen. Tæppedesignet inkluderer nemlig en række centrale citater fra Mario Testino selv, og bliver på den måde en visuel og introducerende guide gennem udstillingen. 

Tæppedesignet afspejler ifølge egetæpper energien i Mario Testinos ord og kulminerer med en installation, som skaber bevægelse og fluiditet på GL STRANDs smukke trappe. I samarbejde med egetæpper og GL STRAND har Mario Testinos team MARIOTESTINO+ under hans kunstneriske ledelse lavet et design, som søger at skabe små selvstændige kunstværker ved at lege med grafiske motiver og typografi samt ved at fremhæve nøje udvalgte nøgleord.


Udstillingen Mario Testino. No Limits vises på GL STRAND den 13. maj – 18. september 2016.

Mario Testino, No Limits på GL STRAND