ege samarbejder med hypet designer

Hans lysestager har haft enorm kommerciel succes, og nu kaster han sig over at designe tæpper med den hæderkronede tæppeproducent ege.

18.01.2016

Af Anders Skou Kristiansen, ask@dmogt.dk

Den britiske designer Tom Dixon har designet længe, men brød for alvor igennem herhjemme med sine fyrfadsstager ”Etch”.

Nu har han designet tæppekollektionen ”Industrial Landscape” i samarbejde med Herning-baserede ege. Det er første gang, han designer så omfattende fliser og væg til væg-kollektion. Selv er briten, af flere årsager, meget interesseret i at arbejde med tæpper.

- Jeg er naturligvis meget interesseret i materialiteten, og tæppet er i sig selv helt utroligt, når man ser tuftingprocessen og valget af garn. Men jeg er ikke kun interesseret i materialet og den indvirkning, det har på de arkitektoniske aspekter. Farven er ligesom mønstret noget meget kraftfuldt, særligt når man bruger den på store flader, ligesom man gør i et tæppe til kontraktmarkedet, siger Tom Dixon i en pressemeddelelse fra ege.

London i hjertet og på tæpperne
Til daglig opholder Tom Dixon sig primært i London, og netop hjembyen har han valgt at fortolke, på godt og ondt, i sit tæppedesign.

- Vi har skabt et dekonstrueret mønster med mursten; et mønster, som er inspireret af jernbanelinjerne i London, og et, som afspejler Themsen og dens grå, mudrede vand. Vi har også et mønster, som har mere at gøre med downmarket-æstetik i form af krakeleret fortovsbelægning. Kollektionen er derfor en række mønstre og teksturer, som opstår naturligt i forbindelse med bygnings- eller nedbrydningsprocessen, siger designeren.

Samtidig har designeren fundet inspiration i den opdeling, der er under opsejling i byen: Themsen, der deler byen i to, en skyline der i højere og højere grad domineres af spejlglas-dekorerede skyskrabere og flækkede brosten.

Syv grønne designs
I den sædvanlige ”ege-ånd” er alt i produktionen gået bæredygtigt til. Både plastflasker og fiskegarn er brug til at fremstille kollektionen.

Alle tæppefliser har den patenterede Ecotrust-bagside. En innovativ fremstillingsteknik forvandler vandflasker til et blødt, men stærkt og meget holdbart PET-filtmateriale med meget gode akustiske egenskaber. Bagsiden er Cradle to CradleTM-certificeret, hvilket betyder, at det er en af de mest miljøvenlige flisebagsider på markedet. Kombineret med Highline 1100-fronten, som er lavet af regenereret ECONYL®-garn fremstillet af brugte fiskenet, er produktet 100 procent grønt.

De syv designs er alle en del af Dixons karakteristiske London-landskab. Alle forskellige, men alle med den pulserende metropol som epicenter. Alle findes de som både fliser og væg til væg-tæpper.

Smoke
Den industrielle historie og produktion i en by med kulkraft.

ege

Wash
Den konstante udvikling og genopbygning af mennesker, steder og idéer.

Track
Sporene efter trafik med krydsende jernbanespor, netværk og forbindelser.

Tide
Tidevandsfloden Themsens bevægelse, sediment og strømning.

Blur
De forvrængede afspejlinger af byen i flygtige stykker vand.

Brick
Londons mursten er symbolet og det karakteristiske materiale i bybilledet.

Crack
Skønheden ved nedbrydningen af hverdagsagtige flader og deres ufuldkommenhed.

ege og Tom Dixon viser kollektionen frem for første gang, når Stockholm Furniture Fair 2016 afholdes i den svenske hovedstad fra den 9.-13. februar, hvor ege er repræsenteret på en stand i dobbelt størrelse. Naturligvis også designet af Tom Dixon.

Du kan se billeder af alle syv designs  her.

Læs også
Neutral og egetæpper vinder fornemme CSR-priser
Ege overgår forventningerne

As Øland

KONTAKTPERSON

As Øland
Kreativ chef
tlf: 97117291 · mobil: 51220122 · aso@dmogt.dk
Linked In Profile Se profil