Peter Jensen markerer 15 år

Efter 15 år med tøjmærke i eget navn markerer designer Peter Jensen milepælen med en capsule kollektion med illustrationer af tidligere kollektioners muser.

12.12.2016

Af Mette Marie Rasmussen, mmr@dmogt.dk

I Paris i 2001 lancerede danskfødte Peter Jensen sin første kollektion bestående af herretøj. Kort efter fulgte womens wear og 15 år senere er han stadigvæk manden bag det eneste danske brand, der har været på den officielle showkalender under London Fashion Week.

Peter Jensen bygger altid sine kollektioner op omkring en af hans muser, der bl.a tæller skuespillerinden Anna Karina og Peter Jensens egen moster, der havde en grillbar i Grønland. I forbindelse med jubilæet er Peter Jensen gået sammen med veninden og illustratoren Julie Verhoeven. De to mødtes tilbage i 1997, da Julie Verhoeven var Peter Jensens professor på Central St. Martins. Samarbejdet er endt i en unisex capsule kollektion bestående af sweatshirts og t-shirt med illustrationer lavet af Julie Verhoeven. Illustrationerne er af fire kulturikoner: Nina Simone, Jodie Foster, Gertrude Stein og Barbara Hepworth. De fire kvinder har alle været muse og inspirationskilde til tidligere kollektioner af Peter Jensen.

- I anledning af jubilæet præsenterer jeg, udover kollektionen, en form for retrospektiv udarbejdet i samarbejde med Åbäke Design kollektiv, som jeg har arbejdet tæt sammen med i mange år, og som jeg glæder mig til at præsentere. Men først og fremmest ser jeg 15-året, som en anledning til at samle de mennesker, der har været med på min foreløbige fantastiske rejse, og til at fejre, fortæller Peter Jensen om fejringen af mærkets milepæl.

Peter Jensen blev uddannet fra Central St. Martins School of Art & Design med udmærkelse i 1999. Efterfølgende har Peter Jensen også besat stillingen som Head of Mens Wear på Central St. Martins.


Illustrationer af Gertrude Stein og Barbara Hepwort lavet af Julie Verhoeven.

As Øland

KONTAKTPERSON

As Øland
Kreativ chef
tlf: 97117291 · mobil: 51220122 · aso@dmogt.dk
Linked In Profile Se profil