Trends 2018

Trends 2018

Trend Forecaster Sara Ingemann fra Atelier Cph har givet hendes bud på fire trends, der vil dominere 2018.

26.01.2017

Fire trends og bevægelser kommer til at definere mode og design i 2018. Ved Dansk Mode & Textils Trend & Design Talks hos Kinfolk introducerede Trend Forecaster hos Atelier Cph, Sara Ingemann, deltagerne til, hvilke materialer vi fremover skal benytte, hvilke teknikker og metoder vi kommer til at bruge, og hvor vi fremover vil finde vores inspiration.

Activism

Den første trend, Sara Ingemann fremhæver for 2018 er Activism. Denne trend omhandler især unge (15-30 år) og deres motivationer. Denne trend bliver drevet af et mindset, om en slags ”social bevægelse”, hvor de unge i højere grad ser sig selv som borgere i verden i stedet for borgere af en nation. Der bliver snakket om transidentities, hvor værdier og livsstil går på tværs af grænser. Bevægelsesfrihed og migration er et vigtigt parameter for gruppen, der modsvarer den øgede nationalisme, vi ser omkring i verden.  Der er fokus på etiske, sociale og politiske spørgsmål, og dette vil gå igen i designs. I moden ses det blandt andet i form af cross dressing, sampling af styles og en stadig anti-fashion tendens. Brands skal ikke være bange for at tage politisk handling og arbejde med kreative aktivister. It’s time to speak your mind!

Nøgleord: 
”Make your own statement”, aktivisme, højlydt, involveret, afvise, unfollow, ucensoreret, provokér, politisk ladet design.

Trends 2018 Activism


Makerversity

Sara Ingemann mener, vi ser en ny industriel revolution, i form af en design revolution. Fokus flyttes fra poleret design til mere ad hoc og ”imperfect” design, og nye håndværksformer, der kombinerer nye digitale fabrikationsmuligheder og genbrug af materialer vinder frem. Denne bevægelse er drevet af forbrugere og små ”maker-movements”, der har nye værdier omkring forbrug. Brands skal værdsætte, at forbrugerne er uddannede og bevidste om deres indflydelse på verden. Udnyttelse af alternative materialer som affald og biprodukter er et vigtigt parameter i denne trend, der sammen med nøgleordene ”personalized” og ”customized” skaber et helt nyt æstetisk udtryk.

Nøgleord:
”From trash till treasure”, håndværk, dekonstrueret tøj, nye produktionsmåder, volume, genbrug/genanvendelse, ”personalized”, ”customized”.

Trends 2018 - Makerversity


Regionalism

Regionalism har et lokalt fokus, hvor vi skal bruge produkter og materialer, der findes omkring os. Når designere udforsker det lokale, styrker det folks tilhørsforhold. Håndværk bliver et vigtigt punkt for at kunne differentiere produkter i en globaliseret verden, der i høj grad er formet af ensartethed. Derudover vil begrebet håndværk udvikles til en blanding af håndlavede og serieproducerede produkter, og forbrugerne vil i højere grad afvise masseproduceret og homogent design. Selvom fokus har ændret sig fra globalt til lokalt, vil forbrugerne stadigvæk købe globalt producerede varer, men de skal være understøttet af historier om arv, håndværk og herkomst. Nutidige designere tager traditionelle teknikker til sig for at skabe et tidløst udseende.

Nøgleord:
Landlig inspiration, nostalgi, ”new history”, ”storytelling”, arv/herkomst, tilhørsforhold, romantik/følelser, traditionelt håndværk, naturlige materialer.

Trends 2018 Regionalism


Cultural collector

I 2018/2019 vil mode og design blive inspireret af nye himmelstrøg. Inspirationen vil flytte fokus til syd og øst. Cultural fusion påvirker at vi i moden vil se masser af farver, prints og materiale miks. Design vil blive fleksibel så det kan tilpasse vores nomadiske livsstil og fortsatte klimaforandringer. Kultur vil blive en stærkere forener end nationer, og vi vil se flere personer definere sig som multi-lokale, formet af en divers pallette af oplevelser, kulturer og steder. De globale og lokale samfund bliver forenet gennem et kollektiv mix and-match af stil, og især byerne vil blive en smeltedigel indenfor kultur og design. Ungdommens eksperimenteren med stil bliver mikset  med traditionelle håndværk der bidrager til et nyt og moderne look. Kulturelle mønstre bliver redesignet, og naturlige materialer kombineres med den syntetiske for en innovativ og ressourcestærk design retning.

Nøgleord:
Kultursammensmeltninger, moderne nomade, kunsthåndværk, clash i kultur og tid, udviskede grænser, farverigt, mix af rødder og ritualer, utilitarisme.

Trends 2018 Cultural Collector


Sara Ingemanns kontaktinfo?
Sara Ingemann
sara@ateliercph.dk

As Øland

KONTAKTPERSON

As Øland
Kreativ chef
tlf: 97117291 · mobil: 51220122 · aso@dmogt.dk
Linked In Profile Se profil