Menu

120-dages-reglen - hvornår kan den bruges?

Hvis en funktionær har været syg i lang tid, overvejes det ofte om der skal gives en opsigelse begrundet i 120-dages-reglen. DM&T holder et webinar, hvor du får overblik over, hvornår 120-dages-reglen kan bruges, og hvornår den ikke kan bruges.

22. november 2021

120-dages-reglen medfører, at der kan ske opsigelse med kun én måneds opsigelse, uanset hvad medarbejderens varsel ellers i øvrigt udgør. 

Der gælder dog en række kriterier, for at reglen kan anvendes. Det vigtigste er, at sygedagene er talt rigtigt op. Man har nemlig kun et lille vindue for at bruge 120-dages-reglen. Opsigelse må tidligst ske den 121. sygedag, og medarbejderen skal have modtaget opsigelsen senest den 129. sygedag.

Derudover gælder blandt andet, at reglen skal være udtrykkeligt aftalt i kontrakten, og at der ikke er tale om handicap- eller graviditetsrelateret sygdom. DM&T har lavet en huskeliste, som fortæller nærmere om disse kriterier, som du kan se her.

På webinaret vil advokaterne Lars Schandorff og Michael Lund-Nielsen komme ind på de aspekter, som HR-medarbejdere, ledere og andre personaleansvarlige skal være særligt opmærksomme på, når man overvejer at opsige en sygemeldt medarbejder.

Hvad skal der eksempelvis til for at bruge ”sygdom” som begrundelse på opsigelsen? Vi ser på den meget tætte forbindelse til de ”farlige” regler om handicap. Hvordan bruger man 120-dages-reglen? Samt andre forhold af interesse for emnet.

Se med når du har lyst. Webinaret udgives den 25. november 2021.

DM&T vil udsende en mail til alle HR-ansvarlige medarbejdere blandt DM&T’s medlemmer. Hvis du vil være sikker på at få tilsendt en mail med et link, kan du tilmelde dig her – dog gælder det kun medlemmer af DM&T.

"