Menu

ARKK benytter Black Friday til velgørenhed

Forbrugerne er normalt vinderne på Black Friday, men ARKK Copenhagen har valgt at begunstige udsatte børn i Vietnam i stedet.

21. november 2017 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Black Friday deler vandene blandt brands. Nogle ser det som en strålende handelsdag, mens andre boykotter dagen fuldstændig. Sneaker-brandet ARKK Copenhagen går i en helt tredje retning, og donerer 20 % af omsætningen i brandets webshop til velgørenhed i stedet for at give forbrugerne rabat. Men hvorfor nu det? Det startede med et besøg i Vietnam for godt tre uger siden.

ARKK Copenhagen afholder normalt et globalt salgsmøde hver fjerde måned, men denne gang tænkte brandet anderledes, da salgsmødet skulle planlægges.

- Til vores sidste salgsmøde besøgte vores team fra København og vores globale partnere vores fabrikker i Vietnam, siger CEO og co-founder Thomas Refdahl, og fortsætter:

- Mange blev overrasket over, hvor mange medarbejdere det kræver at lave et par sneakers; cirka 200 sæt hænder. Det er 200 mennesker, vi som virksomhed kan tage hånd om, sikre gode arbejdsfaciliteter og ordentlige arbejdsforhold.

ARKK Copenhagen er skabt på et fundament af lyst til at drive tingene anderledes og som en naturlig del heraf skabe en virksomhed, som tager hensyn til omverdenen. Turen var derfor også en påmindelse om, at millioner af mennesker i Vietnam lever en udsat tilværelse, hvor medicinsk behandling er både dyr og svær at komme i nærheden af. Selvom levestandarden er for opadgående og skellet mellem rig og fattig gradvist mindskes, er Ho Chi Minh City stadig hjemsted for det største antal gadebørn i Vietnam – en stor del af dem bliver ofre for børnearbejde, seksuelle overgreb eller narkohandel.

Vil skabe bedre vilkår for udsatte børn
Derfor gjorde besøget i Vietnam også indtryk på alle deltagere, og særligt et besøg satte dybe følelsesmæssige spor. De fik lejlighed til at besøge The Sunhine and Medical Centre i Ho Chi Minh City, som drives af den velgørende organisation The Christina Noble Children’s Foundation som siden 1991 har stået bag mere end 100 projekter i Mongoliet og  Vietnam, som sikrer udsatte børn og deres familier vitale sundhedsydelser, uddannelsesmuligheder og støtte til lokale udviklingsprogrammer.     

- Som team er vi taknemmelige for at være blevet inviteret indenfor på ”the Sunshine and Medical Centre” i Ho Chi Minh City, som er omdrejningspunktet for Christina Noble Children’s Foundations aktiviteter i Vietnam. Centeret er fyldt med liv, kærlighed og håb for de børn, som befinder sig her, og det giver dem mere end blot de basale livsfornødenheder, siger Kasper Høj Rasmussen, Creative Director og co-founder i ARKK Copenhagen.

Besøget gav de to grundlæggere lyst til at bidrage til The Christina Noble Children’s Foundations arbejde.

”Besøget efterlod et følelsesmæssigt aftryk på hele teamet og lever videre i os alle hver dag. Vi vil aldrig glemme de børn, vi var så privilegerede at møde, og de vil altid have en særlig plads i vores hjerter,” udtrykker de to grundlæggere, Thomas Refdahl og Kasper Høj Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Og det er altså derfor, at det hastigt voksende sneaker-brand har valgt at donere 20 % af Black Friday omsætningen, som inkluderer den efterfølgende weekend og Cyber Monday, til Christina Noble Children’s Foundation.

"