Menu

Bestseller-profil: ’Blodig massakre venter de danske modebutikker’

En af de helt tunge drenge i den danske modebranche tager bladet fra munden, og udtrykker nu skarp kritik af den politiske beslutning om at fastholde nedlukningen af den danske detailhandel. Han frygter omfattende butiksdød, hvis ikke der snart sker en genåbning.

Finn Poulsen var blandt talerne til Dansk Mode & Textil TOPMØDE 2019. Foto: DM&T / detokay.com
Finn Poulsen var blandt talerne til Dansk Mode & Textil TOPMØDE 2019. Foto: DM&T / detokay.com

03. februar 2021 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Finn Poulsen er ikke hvem som helst i den danske modebranche. Han er en del af koncernledelsen i BESTSELLER, chef for ONLY og adm. direktør i Bestseller Retail Europe. Det er derfor en branchens tunge drenge, der i en kronik i Jyllands-Posten retter en voldsom kritik af den socialdemokratiske regerings beslutning om at fastholde nedlukningen af specialbutikkerne, herunder landets modebutikker.

Finn Poulsen forventer en ’blodig massakre – specielt for de danske modebutikker’, hvis der ikke snart kommer en genåbningsplan og taler om modebranchen som den næste mink-skandale.

For landets modebutikker står i en meget udsat position, hvilket DM&T i de forgange uger også har været med til at sætte fokus på i den offentlige debat, og Finn Poulsen vurderer da også, at den nuværende nedlukning rammer langt hårdere nu end i foråret 2020.

” … helt konkret for specialbutikkerne inden for mode må vi med regeringens strategi se den ulykkelige situation i øjnene, at præcis vores del af erhvervslivet rammes forholdsmæssigt hårdt – økonomisk set minimum dobbelt så hårdt som under første nedlukning. I denne omgang er nedlukningsperioden længere, og for vores branche strækker den sig over et sæsonskifte. Netop de to faktorer gør lige nu for alvor ondt,” skriver han blandt andet i sin kronik, og pointerer at butikkerne risikerer at stå med ubrugelige julekjoler, tung strik og vinterjakker i lange baner, hvis de først må åbne til foråret.

Finn Poulsen opfordrer regeringen til at lade specialbutikkerne genåbne allerede den 15. februar, hvilket han anser for sundhedsmæssigt forsvarligt, ligesom han flere gange i kronikken pointerer, at der ikke er noget, der peger på, at man skulle være mere smitteudsat ved at handle i en tøjbutik.

Til Finans fortæller han, at Bestseller i selve detailforretningen i januar lå i indeks 16, og at man her kan mærke krisen markant, selvom man har gjort alt for at ruste sig bl.a. ved at skrue op for det digitale salg. 

Finn Poulsen sætter i sin kronik fokus på det han kalder ’ en skævvridning af konkurrencen i en grad, dansk erhvervsliv aldrig har oplevet før.’ Han har mere end svært ved at se logikken i, at vinhandlere, Matas og Normal kan holde åbent, når tøjbutikker og andre specialbutikker ikke kan. Han vurderer, at modebranchen er langt bedre rustet til at klare sundhedsudfordringen end eksempelvis supermarkeder, og han understreger, at der ikke har været nogen smittetilfælde i Bestsellers 210 danske butikker.

Finn Poulsen understreger, at han anerkender det fælles sundhedsansvar, men efterlyser en højere grad af diskussion og anerkendelse af de samfundsmæssige, økonomiske konsekvenser. Noget han mener regeringen fuldstændig negligerer.

Hvorvidt regeringen bliver mere lydhør, når en af modebranchens profiler nu tager bladet fra munden, er endnu usagt. Hidtil har fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen afvist at gå ind i diskussionen om en genåbning af udvalgsvarehandlen. Men efter Finn Poulsens markante indlæg er presset i al fald ikke blevet mindre.

Læs hele Finn Poulsens kronik

  • En blodig massakre – specielt for de danske modebutikker

    pdf, 0,16mb

Vilkår for brug

Denne kontrakt er forbeholdt foreningens medlemmer og må ikke videredistribueres i den nuværende form. Kontrakten udgør ikke juridisk rådgivning i sig selv, og foreningen påtager sig intet ansvar ved forkert udfyldelse eller forkert brug af kontrakten.

"