Menu

Deltag i et nyt spændende projekt om menneskerettigheder og due diligence for SMV’er i mode- og tekstilbranchen

Vil du deltage i din branches mulighed for at efterleve FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhvervsliv, har du nu mulighed for at deltage i et nyt projekt. Læs mere om projektet og dine muligheder her.

08. juli 2021

Due diligence-lovgivning rykker tættere på. Både på EU-plan og i en række lande i og udenfor EU, og det får indflydelse på din virksomhed. En af de centrale byggesten for den kommende lovgivning vil være FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhvervsliv. Men hvad er kravene helt præcist i forhold til due diligence? Og hvordan laver man due diligence når man er en SMV med begrænsede ressourcer?

Institut for Menneskerettigheder og DM&T er gået sammen i et samarbejde med henblik på at udvikle praktiske redskaber til virksomheder indenfor mode- og tekstilbranchen i hvordan man udøver due diligence i forhold til menneskerettigheder. Vi leder derfor medlemmer som ønsker at bidrage til samarbejdet og som samtidig også selv vil lære af processen.

Projektet løber fra august til december 2021. Som virksomhed forventes du at bidrage med følgende:

  • Deltagelse i 2 interviews + halvdags workshop i Kbh.
  • Forberedelse til interviews og workshop i form af vurdering af egne politikker og processer ift. menneskerettigheder.
  • Gennemlæsning og feedback til redskaber der udvikles som del af projektet.

Det er ikke en forudsætning at man har dybt kendskab til eller erfaring med at arbejde med menneskerettigheder.

Vi lancerer samarbejdet ved et webinar den 26. august fra 9-10.

Hvis du ønsker at høre nærmere og blive en del af projektet, så kontakt CSR- og bæredygtighedschef Marie Busck på mb@dmogt.dk eller tlf. 52159379.

"