Menu

Designsamarbejde bliver til H.C. Andersen-dug

I anledning af H.C. Andersens fødselsdag har Odense Bys Museer i samarbejde med designvirksomheden maaho designet en dug med et af nationalforfatterens papirklip.

H.C. Andersen papirklip er brugt som ornament på dugen, som er blevet til i samarbejde mellem designvirksomheden maaho og Odense Bys Museer. Foto: PR
H.C. Andersen papirklip er brugt som ornament på dugen, som er blevet til i samarbejde mellem designvirksomheden maaho og Odense Bys Museer. Foto: PR

02. april 2019

I dag er det 214 år siden en af Danmarks største forfattere, H.C. Andersen, kom til verden. I den anledning har designvirksomheden netop sat en særlig damaskdug til salg på sin hjemmeside. Dugen er prydet med et af H.C. Andersens papirklip, noget som han ud over forfatterskabet er vidt berømmet for. Dugen vil i løbet af april også blive sat til salg i H.C. Andersen Museets butik. Museet er en del af Odense Bys Museer, og her ejer man både papirklippet og varemærkerettighederne, der knytter sig til H.C. Andersens signatur, der er at finde på dugens label.

Maaho har indgået et partnerskab med Odense Bys Museer, og det vækker glæde i Sorø-virksomheden:

”Vi er meget stolte af at kunne præsentere dette stykke danmarkshistorie i vores kollektion, og være med til at fortælle historien om H.C. Andersen til vores kunder,” siger Morten Mark, CEO hos maaho.

Papirklippet, som danner mønstret i dugen, har tilhørt Louise Drewsen, som i 1906 donerede dette og fire andre papirklip til museet.

"