Menu

DM&T-formand opfordrede til fællesskab

På årets generalforsamling i Dansk Mode & Textil så formand Jørgen Bech Madsen tilbage på året, der gik. Trods positive vinde opfordrede han både DM&T og branchen til fortsat at søge vækst og udvikling. Og så understregede han vigtigheden af, at mode- og tekstilbranchen værner om sit fællesskab.

Dansk Mode & Textils formand Jørgen Bech Madsen
Dansk Mode & Textils formand Jørgen Bech Madsen

01. juni 2018 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Dansk Mode & Textils formand Jørgen Bech Madsen leverede vanen tro sin beretning for året, der er gået, i forbindelse med foreningens generalforsamling, som fandt sted torsdag den 31. maj.

Jørgen Bech Madsen, som er adm. direktør i Fibertex Nonwovens, så tilbage på et 2017, hvor branchen – trods globale usikkerhedsfaktorer – oplevede en samlet vækst. Den samlede mode- og tekstilbranches omsætning er i 2017 steget til 53,1 mia. kr., det højeste niveau nogensinde, hvilket naturligvis vækker glæde hos formanden. Alligevel understregede han vigtigheden af, at branchen ikke hviler på laurbærrene, ligesom han – for tredje gang, bemærkede han selv – appellerede til at være agil i ledelsen og udviklingen af sin virksomhed. Sådan som verden udvikler sig, er alt andet nemlig risikabelt.  

”Vi lever i en brydningstid, hvor udviklingen ofte sker hurtigere, end vi har fantasien til at forestille os. Udvikling, der tidligere tog 40, 50 eller 100 år sker nu i løbet af måneder. Derfor kan vi som branche heller ikke køre forretningen på rutinen og gøre, som vi altid har gjort. Vi skal se på, hvor vi kan udvikle vores forretning, og hvordan nye måder at tænke og handle på kan styrke os,” lød det således fra Jørgen Bech Madsen, som forsat ser et stort vækstpotentiale for branchen. Men dette potentiale skal forløses i højere grad, og Jørgen Bech Madsen konstaterede, at der ikke findes én rigtig løsning. Men han bemærkede, at der var sket en positiv udvikling i antallet af virksomheder, der indgik succesfulde partnerskaber, og at ekstern kapital og eksterne investorer kan være en måde at flytte sin virksomhed til næste niveau.

Den sunde forretning i fokus

Jørgen Bech Madsen plæderede også for, at vi skal huske vækstlaget. For der er meget at vinde, hvis de virksomheder formår at tage næste skridt, efter at de har klaret sig igennem de hårde iværksætter-år.

”Mange af disse virksomheder har potentialet til at tage skridtet op, men de skal hjælpes på vej. Her har vi som brancheforening et ansvar for at bidrage til at sikre et højt vidensniveau og gode rammevilkår, men vi har også en forpligtelse i at appellere til en øget professionalisering af virksomhederne. Samtidig har branchen også en unik mulighed for at dele viden og erfaringer på tværs af virksomhederne,” sagde Jørgen Bech Madsen, som pointerede at en øget videns- og erfaringsdeling kommer alle branchens aktører til gavn.

Men også i teknologien finder man vækstmuligheder. Bodyscanning, RFID chips og digital prøveudvikling kan være en kæmpe gave, men det kan være svært at navigere i det oprørte teknologiske hav, og det er vigtigt, at teknologien ikke bliver et mål i sig selv.

”Det må ikke være teknologien, der driver virksomheden – det skal fortsat være den sunde forretning og den gode idé. Teknologien er et godt middel til at styrke forretningen, men fundamentet skal være på plads,” sagde Jørgen Bech Madsen.

DM&T er blevet stærkere i 2017

Herefter rettede han fokus mod året, der gik i Dansk Mode & Textil. 2017 bød på flere nye rådgivningsinitiativer, en ny hjemmeside og et farvel til Dansk Mode & Textils længst tjenende medarbejder, Aage K. Feddersen, som sidste sommer gik på pension efter 33 år i foreningens tjeneste.

Jørgen Bech Madsen rettede en varm tak til den pensionerede teknik- og miljøchef, og roste hans afløser Jette Lindgaard for hendes evne til at løfte den tunge arv allerede fra dag 1.

Dansk Mode & Textil har i løbet af det forgangne år fået en række nye, markante medlemmer, selvom der også i organisationsverdenen er hård konkurrence.

”Det viser, at DM&T fortsat leverer varen. Vi skal holde vores høje niveau, og i den sammenhæng ved vi, at de bedste ambassadører er vores eksisterende medlemmer,” sagde Jørgen Bech Madsen, som nævnte, at de strategiske alliancer med guldsmedebranchen og sportsbranchen også spiller en vigtig rolle i udviklingen af Dansk Mode & Textil.

Jørgen Bech Madsen kunne også glæde sig over det bedste regnskab i årevis fra Dansk Mode & Textil.

”Det viser, at den strategi, vi satte i værk for år tilbage, bærer frugt. Jeg er stolt af at se, hvordan direktionen og resten af organisationen har omsat vores ambitioner for DM&T i hverdagen, og hvordan det har givet en langt stærkere platform – også rent økonomisk,” sagde han.

Jørgen Bech Madsen gav sig også tid til at dvæle ved Dansk Mode & Textil TOPMØDE, som han roste for en flot afvikling, masser af inspirerende talere og masser af tilfredse deltagere.

Glæd jer til TOPMØDE 2018

”Det viser, at DM&T tager opgaven med at styrke og udvikle branchen alvorligt, og de emner, vi havde på agendaen understreger, at der er et utal af muligheder men også en række forretningskritiske valg for den enkelte virksomhed,” sagde han og glædede sig over, at Dansk Mode & Textil efter ti års tørke igen var vært ved en branchedag. Jørgen Bech Madsen var heller ikke sen til at opfordre hele medlemskredsen til at deltage i dette års TOPMØDE, som finder sted den 10. oktober 2018 på Terminalerne i København.

”Jeg har set den indledende skitse til programmet, og I kan godt begynde at glæde jer. Barren er sat højt, og vi kommer til at stå tilbage for sidste års talere og indhold. Jeg håber at se endnu flere af vores medlemmer til topmødet i år, for det er også en kærkommen lejlighed til at samle branchen, så vi kan styrke sammenholdet og fællesskabet på tværs af branchen,” sagde han.

Vi kan vinde meget ved at styrke fællesskabet

Og netop fællesskabet var et gennemgående tema for Dansk Mode & Textils formand i årets beretning:  

”Vi skal huske, at vi – trods vores forskelligheder – er én samlet branche, og at vi får stort udbytte af hinanden. Fællesskabet er en styrke, og vi kan lære meget af hinanden ved at pleje netværkene internt i branchen. Det vil stille os langt stærkere til at imødekomme en fremtid, som ingen kan spå om, men som med garanti byder på omvæltninger og nye udfordringer,” sagde han således, og sluttede beretningen af med ordene:

”Selvom vi er en stor og vigtig branche, er vi et lille land som er oppe imod en global konkurrence. Nok er vi konkurrenter, men vi kan vinde meget og styrke hele branche ved at dyrke fællesskabet.”

Dansk Mode & Textils generalforsamling blev gennemført efter planen. Det blev på generalforsamlingen også meddelt at Charlotte Sparre, Charlotte Sparre A/S, udtræder af bestyrelsen. Formand Jørgen Bech Madsen benyttede lejligheden til at takke Charlotte Sparre for ni års fantastisk arbejde og hendes engagement i foreningens arbejde.

DM&T's bestyrelse

Bestyrelsen består efter Charlotte Sparres udtræden af:

  • Jørgen Bech Madsen (formand), adm. direktør i Firbertex Nonwovens A/S  
  • Michael Alstrup (næstformand), adm. direktør i JBS Textile Group A/S
  • Anders Hedegaard Petersen (næstformand), adm. direktør i Gabriel Holding A/S
  • Anna Søndergaard, direktør i Becksöndergaard ApS
  • Jacob Stubkjær Klausen, direktør i Spectre A/S
  • John Vestergaard, økonomidirektør i egetæpper A/S
  • Jens Poulsen, koncerndirektør i DK Company A/S
  • Peter Mazur, adm. direktør i CNS Group A/S
  • Thomas Frederiksen, adm. direktør i Shoe the Bear ApS
"