Menu

Ege belønnes for byggebranchens mest bæredygtige produkt

Ege Carpets manifesterede sin position som en udpræget bæredygtig aktør, da den danske tæppeproducent i sidste uge vandt den prestigefulde pris Circularity City Product Award og muligheden for at demonstrere vinderproduktet på det kommende C40 Mayor Summit.

Ege Carpets' Dorthe Aaboe Kallestrup, CSR Manager & Henrik Schmidt Hansen, Group CSR Director med beviset på, at Ege er vinderen af Circularity City Product Award  2019.
Ege Carpets' Dorthe Aaboe Kallestrup, CSR Manager & Henrik Schmidt Hansen, Group CSR Director med beviset på, at Ege er vinderen af Circularity City Product Award 2019.

17. september 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Den 12. september stod Ege Carpets klar til at præsentere som en af seks finalister i den prestigefyldte Circularity City Product Award. En pris der hylder de cirkulære løsninger til byggebranchen og uddeles på den tyske byggeindustrikonference NordBAU i Neumünster af EIT Climate-KIC og Circularity City.

Dommerpanelet var ikke i tvivl, da Ege Carpets’ CSR Manager Dorthe Aaboe Kallestrup havde demonstreret, hvordan tæppeflisekollektionen ReForm Memory Ecotrust fungerer som et bæredygtigt materialevalg til både nybyggerier og renoveringer. Produktet og Dorthe Aaboe Kallestrups overbevisende præsentation betød, at Ege Carpets stod som vinder af finalen og dermed Circularity City Product Award 2019.

Juryen udtrykte især begejstring for, at Ege Carpets har formået at reducere CO2-udledningen med 53% siden 2007 og fremhævede også det store kommercielle potentiale i det vindende produkt. Derudover var juryen imponeret over den cirkulære ressourcetilgang i produktionen og efterbrugsfasen af ReForm Memory Ecotrust.

En sådan pris vækker selvsagt glæde i Ege Carpets:

”Vores virksomhed er bygget op omkring strategien Sustainable Carpet Design, så det er helt naturligt for os, at bæredygtighed er integreret i alt, hvad vi siger og gør. Vi bruger den ambitiøse og globalt anerkendte produktstandard Cradle to Cradle som ramme for at opnå cirkulær økonomi i vores produkter og i virksomheden som helhed,” siger CCO Svend Aage Færch Nielsen.

ReForm Memory Trust udmærker sig på flere måder. Forsiden er lavet af ECONYL-garn, som både er regenereret og muligt at regenerere efter brug. Garnet er lavet industrielt affald, eksempelvis fiskenet, som er opsamlet i verdenshavene. Eges egen Ecotrust-bagside er samtidig fremstillet af brugte vandflasker, som omdannes til et komfortabelt og lyddæmpende filtmateriale.

Med prisen følger et bidrag på 4.000 euro til deltagelse i en valgfri messe, men endnu mere interessant giver den også lejlighed til en produktpræsentation på C40 Mayor Summit i København 9. oktober. C40 er et globalt topmøde for borgmestre fra verdens 40 største byer, der har dedikeret sig til at opnå målet i Parisaftalen om at begrænse temperaturstigningen til max 1,5 grader. 

"