Menu

Flere konkurser lurer i horisonten

2019 har allerede nu været præget af en række konkurser i modebranchen. Desværre kan der være flere på vej, hvis man spørger DM&T’s adm. direktør.

Foto: Laura Mitulla on Unsplash
Foto: Laura Mitulla on Unsplash

14. maj 2019

Modebranchen har i løbet af de første måneder af 2019 oplevet et usædvanligt antal konkurser. Og det er ikke kun små aktører, der er blevet ramt i år. Også nogle af branchens etablerede, større aktører har måttet dreje nøglen om. Womens Wear Group, Solo Company, smykkevirksomheden Dyrberg/Kern og senest CNS Group er alle gået konkurs siden årsskiftet.

Branchen er hårdt presset, særligt af en lidende detailhandel og en tilspidset konkurrencesituation. Hos B&C Textiler måtte man begære sig konkurs i kølvandet på urolighederne om Brexit, mens CNS Group mistede en stor tysk kunde som følge af dennes konkurs.

Dansk Mode & Textils adm. direktør, Thomas Klausen, frygter desværre, at vi ikke har set årets sidste konkurs:

”Modemærker, som ikke er virkelig stærke på kapital, er lige nu ramt af en næsten ”perfekt storm”. Så vi vil uundgåeligt komme til at se en bølge af konkurser og konsolideringer i vores branche,” siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge ham går ingen i branchen ram forbi. Alle dele af branchen mærker presset, og udviklingen, hvor der altid er udsalg eller store rabatter at hente, bidrager ikke ligefrem positivt til den udvikling:

”Detailbutikker kæmper og sender på alle måder presset videre til leverandørerne. De kæmper på samme tid med både at skulle håndtere banker, der forståeligt nok er blevet mere forsigtige siden finanskrisen, samt bl.a. handel med de store onlineportaler. De bare vokser og får dermed øget forhandlingskraft om deres aftaler og spredning af risikoen,” siger Thomas Klausen til Jyllands-Posten.

Han forklarer sammesteds, at modevirksomhedernes leverandører også er opmærksomme på det pres, hvorfor de i et stigende antal tilfælde er begyndt at kræve betaling forud.

"