Menu

Flere vil studere på VIA i Herning

VIA Design har fået 13,4 procent flere ansøgere i år. Det viser dugfriske tal, efter opgørelse af kvote 2-ansøgere.

VIA Design uddanner til både design og business.
VIA Design uddanner til både design og business.

15. marts 2018

Til middag i dag var der ansøgningsfrist til de videregående uddannelser gennem kvote 2.

 

VIA University College har i år modtaget i alt 13.915 ansøgninger til sine over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland. I Herning har VIA Design fået i alt 774 ansøgninger. Heraf har 498 sat VIA på som deres førsteprioritet, og det er dermed en fremgang i antal ansøgere på 13,4 procent.

 

”På landsplan har tre procent færre søgt ind via kvote 2, så jeg er ovenud tilfreds med tallene. Vi kan kun være glade for at opleve en generel stigning i søgningen til vores uddannelser,” siger René Foli, uddannelses- og forskningschef på VIA Design

 

Også fremgang for ingeniørerne

I Herning hører også uddannelsen til materialeingeniør til. Det er en smal uddannelse, og i år har 17 valgt at søge ind på den som deres drømmestudie – sidste år satte 11 kryds ved den.

Kvote 2-tallene viser generelt, at VIA’s ingeniørsatsning med udbud af flere dansksprogede ingeniøruddannelser virker. Antallet af ansøgninger er totalt mere end fordoblet over det seneste år. Samtidig kan VIA notere en pæn søgning til de tre nye diplomingeniøruddannelser, som professionshøjskolen har åbnet i år. Det drejer sig om en ny ingeniøruddannelse i eksport og teknologi, en ny ingeniøruddannelse i produktionsteknik samt en ny ingeniøruddannelse i informations- og kommunikationsteknologi.


Kombination af praks og teori tiltrækker studerende

Rektor for VIA University College, Harald Mikkelsen mener, at søgningen til VIA vidner om, at mange er tiltrukket af professionsbacheloruddannelserne, som veksler mellem teori og praksis, og som giver mulighed for at sætte aftryk på samfundet.

”Professionsbacheloruddannelsernes dna er jo, at den teori, de studerende lærer på uddannelsen, skal kunne bruges direkte i job fra dag ét på arbejdspladsen. Derfor er uddannelserne meget målrettede og praksisnære – samtidig med at de gør meget ud af at klæde de studerende på med den seneste forskningsviden, med dannelse og med et innovativt mindset til at tænke ud af boksen,” påpeger Harald Mikkelsen.

Ansøgere i Herning

  • Designteknolog: 696 ansøgninger, heraf 465 som førsteprioritet
  • Materialeingeniør: 42 ansøgninger, heraf 17 som førsteprioritet
  • Professionsbachelor i tekstildesign-, håndværk og formidling: 36 ansøgere, heraf 16 som førsteprioritet.
"