Menu

Fortsat uklarhed om dele af lønkompensation

Fortsat uklarhed om dele af lønkompensation Loven om midlertidig lønkompensation er fortsat ikke færdigbehandlet. Derfor er der fortsat en række spørgsmål, som kan være svære at svare på, lyder det fra DM&T’s advokat Lars Schandorff. DM&T rådgiver naturligvis, men der kan være visse forbehold.

DM&T rådgiver mode- og tekstilbranchens virksomheder om konsekvenserne af coronakrisen.
DM&T rådgiver mode- og tekstilbranchens virksomheder om konsekvenserne af coronakrisen.

18. marts 2020 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

I søndags kunne regeringen og arbejdsmarkedets parter præsentere en aftale om midlertidig lønkompensation i forbindelse med coronakrisen. Folketinget er dog ikke færdigt med at lovbehandle, og derfor er der en række uklare forhold. Det forklarer DM&T’s HR-advokat Lars Schandorff, som sammen med sin kollega Michael Lund-Nielsen har været på overarbejde, siden trepartsaftalen faldt på plads.

”Vi modtager overordentlig mange forespørgsler angående lønkompensation i forbindelse med en hjemsendelse. Vi svarer så godt vi kan efter omstændighederne, men der er mange forhold, som ikke er beskrevet fyldestgørende i den korte aftaletekst. Det falder først på plads, når loven bliver vedtaget, men den lovbehandles fortsat i Folketinget,” siger Lars Schandorff og fortsætter:

”Vi har altså end ikke lovteksten, en bekendtgørelse eller vejledning at støtte os til. Derfor kan vi ikke svare på alle detaljer, og vi tager forbehold for at korrigere nogle af svarene, når vi har ’fast grund under fødderne’.

Han beklager, at DM&T ikke kan give 100 % fyldestgørende svar i øjeblikket, men understreger, at han og Michael Lund-Nielsen rådgiver medlemmerne på bedste vis, også selvom efterspørgslen efter deres rådgivning er stor:

”Vi håber på medlemmernes forståelse og accept af den til tider lidt lange ekspeditionstid, men vi har siden i søndags og indtil nu været i kontakt med stort set alle medlemsvirksomheder – fere af dem endda mange gang. Jeg lover, at vi gør, hvad vi kan, for at udsende uddybende materiale, lige så snart det er klart,” afslutter Lars Schandorff. 

"