Menu

Husk, at din virksomhed kan være forpligtet til kønsopdelt lønstatistik

En række af branchens virksomheder er allerede blevet orienteret om, at de er forpligtet til at fremvise kønsopdelt lønstatistik. Det kan også være tilfældet i din virksomhed, selvom den ikke er på den oprindelige liste.

09. august 2022

Alle virksomheder med mere end 35 ansatte og med mindst ti kvinder og ti mænd med samme arbejdsfunktion er forpligtet til at udarbejde kønsopdelt lønstatistik. Nu er lønstatistikken for 2021 gjort op, men opgørelsen er ikke nødvendigvis endelig.

DM&T har allerede orienteret en række af branchens virksomheder, der ifølge loven er forpligtet til at præsentere kønsopdelt lønstatistik. Hvis virksomhederne vel at mærke har indberettet brugbare oplysninger til statistik. Der kan ikke desto mindre være virksomheder, som er forpligtet til at fremvise kønsopdelt lønstatistik, men som ikke findes på listen. At de ikke fremgår på listen, kan skyldes flere forskellige ting, bl.a.:

  1. At virksomheden ikke har indberettet til StrukturStatistik 2021
  2. At data indberettet til StrukturStatistik 2021 er af så dårlig kvalitet, at der ikke kan dannes statistik
  3. At virksomheden på indberetningstidspunktet ikke har været medlem af jeres arbejdsgiverorganisation
  4. At virksomheden har indberettet til Danmarks Statistik i stedet for til DA

Virksomhederne har mulighed for at genindberette, og den kønsopdelte lønstatistik i NetStat vil blive opdateret. Virksomhederne skal dog give besked til DA om genindberetningen, da opdateringen sker manuelt. Det gør man på dastat@da.dk.

DM&T er din personlige branchenære rådgiver i HR-juridiske spørgsmål

"