Menu
Den nye ferielov:

Husk frister for feriemidler

ATP har udsendt information om vigtige deadlines i forbindelse med den nye ferielov. Det er vigtigt, at arbejdsgivere følger disse deadlines, og derfor giver DM&T dig overblikket her.

Dansk Mode & Textil rådgiver sine medlemmer om ferieloven og en række andre HR-juridiske spørgsmål.
Dansk Mode & Textil rådgiver sine medlemmer om ferieloven og en række andre HR-juridiske spørgsmål.

06. august 2021

Alle arbejdsgivere, der har valgt at beholde feriemidler i virksomheden, og hvor en del af midlerne forfalder til betaling 1. september 2021, har modtaget årlige opkrævninger med tilhørende brev fra ATP. Disse arbejdsgivere skal også på fondens hjemmeside tilkendegive, at de fortsat vil beholde resterende tilgodehavende feriemidler. ATP har også mindet om dette i det omtalte brev.

Der er også sendt breve til arbejdsgivere, der har valgt at beholde feriemidler i virksomheden, som ikke har feriemidler, der forfalder til betaling ved den årlige indbetaling pr. 1. september 2021. Ikke-digitale arbejdsgivere – f.eks. udenlandske arbejdsgivere – kan anvende en blanket til at tilkendegive, at de vil beholde ikke-forfaldne feriemidler.

Fristen er i begge tilfælde senest den 31. august 2021. Dette er også påmindet i brevet.

I brevene er der også gjort opmærksom på indekseringen, der for perioden den 1. september 2020 til den 31. maj 2021 udgør 1 pct., som tilskrives ”hovedstolen” og først forfalder ved udbetalingen.

Har du behov for yderligere information om den nye ferielov, har DM&T udarbejdet en guide, der sikrer dig det fulde overblik.

"