Menu

Hvorfor er det dyrt at opsige agenter?

Deltag i DM&T’s seminar om agenter og distributører, og få svar på dette og mange andre spørgsmål. Seminaret afholdes både i Herning og København.

Foto: Laura Mitulla on Unsplash
Foto: Laura Mitulla on Unsplash

05. februar 2019

Faktisk behøver det slet ikke være så dyrt at opsige agenter.

 

Det er reglerne om den såkaldte goodwillgodtgørelse, som giver agenten ret til en godtgørelse ved agenturgivers opsigelse af agenten. I den sammenhæng er det vigtigt at have en række forhold for øje:

 

- Hvad kan en godtgørelse maksimalt udgøre?

- Hvordan beregnes godtgørelsen?

- Hvordan kan godtgørelsen presses ned – hvilke argumenter er gode i forhandlingen?

 

Dansk Mode & Textils samarbejdspartner advokat Ph.D Jørgen Lykkegård fortæller på det kommende seminar om dette og giver overblik over de tvister, der kan opstå ved opsigelse af agenter og distributører.

 

Seminaret giver deltagerne indblik i, hvad man skal tænke over, når man samarbejder med agenter og distributører - både ved indgåelse af aftaler og ved opsigelse.

 

Vi har også inviteret to erfarne personer fra branchen til at komme og dele ud af både gode og knapt så gode erfaringer. Det er adm. direktør Peter Mazur fra CNS Group og Global Export Manager Mikkel Rasch fra DK Company.

 

Seminaret afholdes i:

 

KØBENHAVN: Onsdag den 20. marts 2019, kl. 13.00-16.00 ved BLOX, Frederiksholms Kanal 30, mødelokale ”Los Angeles”. 

 

HERNING: Tirsdag den 26. marts 2019, kl. 13.00-16.00 hos DM&T, Birk Centerpark 38, 7400 Herning.

 

Du kan læse mere her eller tilmelde dig og eventuelle kollegaer allerede nu på kursus@dmogt.dk. Husk at angive alle deltageres navne, og om du vil deltage i Herning eller København. Det er gratis at deltage for medlemmer af Dansk Mode & Textil, mens alle andre betaler kr. 995 ex. moms. No show fee: kr. 495 ex. moms. 

Program for seminaret

  • Oplæg fra Peter Mazur, adm. direktør CNS Group, der fortæller om, hvorfor de bruger agenter og distributører, hvordan de udvælger dem, deres daglige dialog mv.
  • Oplæg fra Michael Hillmose, international chef DM&T, om hjælp til udvælgelse af agenter og DM&Ts agentlister
  • Oplæg fra Michael Lund-Nielsen, advokat DM&T, om agenter, de vigtigste overvejelser ved indgåelse af kontrakten
  • Oplæg fra Camilla Christensen, advokat DM&T, om distributører, de vigtigste overvejelser ved indgåelse af kontrakten
  • Oplæg fra Jørgen Lykkegård, partner, advokat (H), ph.d, TVC med speciale i agenter og distributører med særligt fokus på tvister ved opsigelse
  • Oplæg fra Mikkel Rasch, global export manager DK Company, om virksomhedens overvejelse, når en agent eller distributør skal opsiges, hvornår skal samarbejdet afbrydes, hvordan tages dialogen, hvilke tvister kan der opstå
  • Oplæg fra Rikke Mynster Johansen, advokat DM&T, om opsigelser, hvor der ikke er en kontrakt, hvad gælder i udlandet, varsler og særregler i udlandet/EU
"