Menu
OMNICHANNEL

”I år skabte vi en 360 graders brand-oplevelse”

I denne artikel møder vi high fashion brandet Bitte Kai Rand, som for alvor startede op med en omnichannel-strategi i 2017. Bliv inspireret af hvordan de kom i gang her:

18. september 2017

Af Rikke Kynde, rk@dmogt.dk 

Omnichannel er et voksende fokus for mange brands, det gælder også for womenswear brandet Bitte Kai Rand, som i år formulerede en strategi, der for alvor skulle definere brandets udtryk på forskellige kanaler. I denne artikel fortæller Micha Moreno, Head of PR & Communication, hvordan de greb opgaven an:


Micha Moreno

Hvad gør I for at have en god omnichannel-strategi?

I begyndelsen af 2017 besluttede vi os for at lave en 360-graders tilgang til vores brand og kundernes oplevelse. Det satte gang i en større strategiproces, som resulterede i en plan, vi siden har videreudviklet. For os er arbejdet med omnichannel et løbende projekt, som vi evaluerer på kontinuerligt.

Et af vores fokusområder har blandt andet været at optimere vores egne konceptbutikker, som skal igennem en renovering her i efteråret – derudover har vi lavet shop-in-shops, i samarbejde med Magasin og Illums bolighus. Og så har vi åbnet en e-shop, som har været en hård fødsel, teknisk set. Denne platform er stadig under udvikling, for at den kan komme op og matche vores ambitionsniveau og for, at den får en mere brugervenlig realitet. 

I vores forhandlerled har vi som noget nyt valgt at levere flere drops i vores kollektioner, samtidig fokuserer vi meget på at have langvarige tætte samarbejdspartnere. Det er nemlig vigtigt for os, at vi vælger at samarbejde med de forhandlere, der er enige i den måde, vi vil repræsenteres på. Derfor har vi bevidst valgt forhandlere, der udelukkende driver webshops, fra, da vi ikke mener, at det kan styres 100% i det led, derudover ønsker vi ikke, at vores mange forhandlere skal ligge i konkurrence med det led.

Det har været en klar strategi at arbejde på flere områder samtidig, så vi kan være tilstede der, hvor vores forbrugere er, og vores hovedfokus i udviklingsprocessen har været at skabe synergi i forholdet mellem online og offline. Vi skal fremstå skarpe alle de steder, vi er repræsenteret, derfor har image-delen sideløbende også været en rigtig vigtig opgave – således at vi får skabt en tydelig sammenhængende oplevelse på tværs af hele vores marketingsunivers. 

Samlet set kan vi allerede nu se meget synlige og positive resultater hele vejen rundt, både økonomisk og på selve opfattelsen af vores brand. Det bliver enormt spændende at arbejde videre med alt det, vi har sat i gang. 

Hvordan tænker I omnichannel ind i jeres daglige arbejdsgang?

Vi er et stort hus, hvor stærk kommunikation på tværs af afdelinger er en vigtig del for, at vi kommer i mål med vores planer. Det har været vigtigt for os at skabe opbakning internt i vores organisation, så alle arbejder i samme retning og forstår de tiltag, der bliver lavet.

Der udarbejdes hver uge en 360-graders content plan for at sikre synergi. Planen skal eksekveres på tværs af alle kanaler. Forud for den udarbejdelse, samler vi blandt andet de seneste salgsrapporter fra butikkerne og trækker dataanalyser, som kan give os et klart billede af de resultater, der skabes. 
Hvorfor mener I, at det er vigtigt at have en omnichannel-strategi?

For at sikre vækst og genkendelighed. Det er vigtigt for ikke at miste muligheden for at få nye kunder og derved sælge mere. Ligeledes skal kunderne gerne have en god oplevelse med et højt serviceniveau, hvad enten de besøger os online eller offline, så der skabes tilbagevendende kunder og en langvarig kundeloyalitet.

Hvordan vil I råde andre til at komme i gang?

Man skal i første omgang gøre op med sig selv, hvad man kan gabe over som virksomhed – for hvis man hverken har ressourcer eller kapacitet til at komme i gang, så er det bedst at vente. Der er en række vigtige parametre, man kan undersøge sin virksomhed på, inden man kaster sig ud i en omnichannel-strategi såsom kundegenkendelse, kommunikation, organisering og dataanalyse. Essensen i omnichannel er at have en kongruens af aktiviteter på tværs af sine kanaler, derfor er det vigtigt, at man er klar til at skabe og løfte den omfattende opgave.

Ønsker man at komme i gang, så er en klar målsætning for sit brand, både kort- og langsigtet, en god idé at få på plads først. Dernæst er det vigtigt at finde ud af, hvor ens ønskede kunder figurerer. Det handler om at skabe den bedst mulige opmærksomhed omkring sit brand på den måde, der er mest rigtig for sit brand. Start derfor ud med de platforme, hvor det er oplagt for sit brand at ”tale” til sine kunder. Det kræver tid, midler og den rette viden at omslutte forbrugeren med sit brand, men lykkedes det at have en god omnichannel-strategi, resulterer det til gengæld i tilbagevendende kunder og kontinuerlig vækst. 

Hvilke kanaler er I tilstede på?

En virksomhed af vores størrelse med en utrolig bred målgruppe skal være tilstede hele vejen rundt, da vores kunder figurerer på forskellige platforme. Derfor er det for os vigtigt at være tilstede, der hvor vores kunder er. Vi er blandt andet tilstede på følgende kanaler:

Flagship stores i Norge, Danmark og Sverige, Wholesale, Franchise stores, E-shop og e-commerce, Nyhedsbreve, Instagram, Facebook, LinkedIn, YouTube, annoncering, messer i ind- og udland.

Skærmbillede af et af Bitte Kai Rands Instagram-opslag.

Læs de andre artikler fra omnichannel-temaet her:

Maria Black: "Giv samme kundeoplevelse på alle kanaler"
By Malene Birger: "Vi får en øget omsætning med omnichannel"
AIAYU: "Omnichannel-strategi handler om overlevelse"
Bolia: "Vi kommunikerer som ét brand på alle kanaler"
"