Menu

IC Group afnoteres fra børsen

Efter et større opkøb af aktierne, har Friheden Invest opnået mere end 91 % ejerandel. Nu afnoteres selskabet fra Nasdaq Copenhagen, så der kan komme mere fokus på at udvikle de to brands By Malene Birger og Tiger of Sweden.

Foto: By Malene Birger
Foto: By Malene Birger

23. juli 2019

Friheden Invest har i løbet af foråret og sommeren opkøbt aktier i IC Group, og efter at have opnået mere end 91 % af aktierne, har Friheden Invest den 5. juli anmodet Nasdaq Copenhagen om at blive afnoteret fra børsen, mens man samtidig tvangsopkøber de resterende aktier. Tre dage senere meddelte Nasdaq, at man havde accepteret anmodningen, og at al handel med IC Group-aktierne ophører den 2. august.

Dermed kommer den decimerede modekoncern tilbage på hænderne af Martinsen-familien. Niels Martinsen stiftede i 1969 Inwear, som siden fusionerede med Carli Gry og skabte IC Companys, der sidenhen blev til IC Group. Koncernen rummede på et tidspunkt 12 brands, men disse er gradvist blevet solgt fra, og i dag er det blot Tiger of Sweden og By Malene Birger, der udgør koncernens brandportefølje.

Fremover bliver der tale om to selvstændige modevirksomheder og et holdingselskab, og dermed lukker man også hovedkvarteret for IC Group:

"Det har også været omkostningstungt at drive hovedkvarter. Nu vil vi fremtidig nøjes to selskaber og formentlig Friheden Invest som holdingselskab. Jeg skal være med i de to mærkers bestyrelser og kommer dermed rigtig tæt på driften. Det glæder jeg mig til," sagde Niels Martinsen tidligere på måneden til Børsen.

Over for Børsen udtrykker Niels Martinsen en glæde over ikke længere at skulle tænke på det omfattende bureaukrati, der er en del af det at være børsnoteret. I stedet vil han med det fulde ejerskab fokusere på at udvikle de to brands, som han forventer leverer omsætningsvækst i løbet af de kommende 1-2 år.
"