Menu

Kom med til Tyrkiet og oplev nye sourcing-muligheder

DM&T er blandt de organisationer, der sammen med Udenrigsministeriet, inviterer på delegationsrejse til Tyrkiet, hvor du kan møde nye sourcing-partnere. Det sker 20-25. november.

15. august 2022

Udenrigsministeriet har sammensat en spændende tur til Izmir og Istanbul, hvor danske mode- og tekstilvirksomheder får lejlighed til at blive matchet med tyrkiske leverandører. DM&T er en af de organisationer, der står bag tilbuddet, og dette besøg følger op på et succesfuldt besøg sidste år.

Hvad kan du forvente?

Handelskammeret i Istanbul har sammen med Dansk Erhverv / Wear og DM&T arrangeret denne tekstildelegation for at imødekomme kravet om sikre og bæredygtige forsyningskæder, og i den sammenhæng er Tyrkiet en oplagt mulighed.

Istanbul og Izmir har en lang række internationale tekstilproduktionsvirksomheder. På denne tur får du lejlighed til at møde leverandører af beklædning, boligtekstiler, accessories og meget andet, men fælles er det, at du bliver introduceret til leverandører, der imødekommer netop din virksomheds behov. På førstedagen i både Izmir og Istanbul får du lejlighed til at træffe seks-otte virksomheder, der passer til dine behov, og dagen efter kan du besøge dem, du finder mest lovende med henblik på at diskutere mulighederne og se nærmere på deres fabrikker.

Hvorfor Tyrkiet?

Den geografiske nærhed og de fordelagtige toldforhold mellem EU og Tyrkiet giver klare fordele, og det samme må også siges om det faktum, at Tyrkiet er en af verdens førende eksportører af bomuld og tekstilprodukter. Tyrkiet er da også den femtestørste tekstileksportør i verden, og Udenrigsministeriet roser også deres fokus på social og miljømæssig bæredygtighed. Dette skyldes, at man allerede eksporterer til mange europæiske kunder samt den lokale lovgivning.

Der findes mere end 7.000 tekstilproducenter i Tyrkiet, som er GOTS-certificerede. Derudover har mange OEKO-TEX, SEDEX, BSCI og ISO-certificeringer.

Den gennemsnitlige ordrestørrelse er typisk ret høj, 10.000 styk om året, men Udenrigsministeriet har allerede bekræftet med de deltagende tyrkiske producenter, at de også kan håndtere og prioritere mindre og mellemstore ordrer, som passer til danske SMV’ers behov.

Derfor skal du deltage

Denne tur er rigtig for dig hvis…

  • du er interesseret i at få kontakt til nye, bæredygtige leverandører med kort lead time, som samtidig accepterer mindre ordrer.
  • du har en interesse i at arbejde med leverandører, som du kan besøge efter kun tre timers flyvetur, og hvor tidsforskellen kun er 1-2 timer.
  • du vil være sikker på den sociale og miljømæssige påvirkning, produktionen af dine produkter medfører
  • du har behov for fleksible og billige logistikmuligheder, der inkluderer både, luft-, sø- og togfragt, og ikke har lyst til at skulle bekymre dig om told – der er ingen told på import.

Læs i øvrigt mere i invitationen til turen her.

Vil du med?

 Det koster 8.500 kroner per deltager at være med – yderligere deltagere betaler halv pris herefter. Dette inkluderer alt programindhold, B2B-møder, lokal transport og to netværksmiddage.

Du skal betale for fly og hotel, men BCD Travel Agency sammensætter en prisattraktiv pakke, som endnu ikke er færdig, men du kan forvente en pris på ca. 10.000 kroner.

Du kan tilmelde dig her: DANISH TEXTILE DELEGATION SOURCING FROM TURKEY (danskerhverv.dk)

Du finder det samlede program i den officielle invitation, som kan downloades her.

"