Menu

Masai bliver FSC-certificeret

Som det første danske modebrand har Masai fået deres træbaserede tekstiler FSC-certificeret. Certificeringen kommer som led i en netop påbegyndt CSR-strategi.

Foto: Masai
Foto: Masai

04. november 2019

De fleste kan sikkert genkende miljømærket FSC fra divers papirprodukter, møbler eller andre trævarer, men næppe fra tekstiler. Det er Masai ved at lave om på nu. Som det første danske modebrand har Masai nemlig opnået en FSC-certificering af deres træbaserede tekstiler som viskose.

”For os hos Masai er det vigtigt, at vores CSR-tiltag ligger i naturlig forlængelse af vores forretning, så vi tager fat der, hvor det virkeligt gør en forskel. Op mod 60 % af vores kollektioner er skabt i netop træbaserede fibre, som for eksempel viskose, og det er derfor helt naturligt, at det er her, vi fokuserer. Der er mange mennesker involveret i processer som denne, og der er nødt til at være passion og stolthed omkring det, for at vi kan løfte en sådan opgave. En del af vores leverandører har været med helt fra Masais tidlige år og deres del i, at det er lykkedes, er bestemt også værd at fremhæve,” fortæller Masais CSR & Sustainability Manager, Sidse Jensen.

FSC er en international mærkningsordning for træ og papir, der blandt andet betyder, at der i en FSC-skov ikke bliver fældet flere træer end skoven kan nå at reproducere. Derudover er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

”Det har været og er en fornøjelse at arbejde med Masai igennem certificeringen og deres begyndende implementering af CSR-strategien. De har fra starten haft ønske om at gøre noget stort, som gav positiv impact på store dele af produktionen, og det ønske bliver nu fulgt til dørs. ” siger Strategic Director i FSC Danmark, Loa Dalgaard Worm, og tilføjer:

”Masai er de første i tekstilbranchen i Danmark, som tager dette skridt og samtidig får deres leverandører med, og det fortjener de stor ros for”.

Med Masai som første FSC-certificerede virksomhed i modebranchen, håber Loa Dalgaard Worm og FSC Danmark, at resten af branchen vil lade sig inspirere og udforske mulighederne for at benytte FSC-certificerede tekstiler.

De første FSC-certificerede Masai styles vil efter planen være at finde i butikkerne som en del af efterårskollektionen 2020.

"