Menu

Svanen er landet hos Echte

Det bæredygtige modebrand Echte er nu leveringsdygtig i miljømærket denim, som netop har modtaget det nordiske miljømærke Svanemærket. Dermed bliver Echte det blot andet brand med Svanemærket denim.

Echte er det blot andet brand i Danmark, der kan bryste sig af denim, der er Svanemærket.
Echte er det blot andet brand i Danmark, der kan bryste sig af denim, der er Svanemærket.

12. marts 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Artiklen er opdateret 15. marts. Af den oprindelige artikel fremgik det ikke, at brandet Tomorrow også laver Svanemærket denim.  

Echte har netop lanceret ny webshop, hvor man kan købe brandets Oeko-Tex Standard 100-certificerede kollektion. Samtidig kan det nye brand også afsløre, at man har fået Svanemærket denim på hylderne

”ECHTE udvikler ukomplicerede styles til den moderne kvinde. En kvinde, der hverken ønsker at gå på kompromis med æstetik, fit eller produktionsforhold. Derfor er vi utrolig stolte over, at vores denim modtager den anerkendelse der følger Svanemærket,” fortæller adm. direktør Cecilia Winther.

Dermed bliver Echte det blot tredje danske brand, der har Svanemærket denim i kollektionen. Også Pieszak og Tomorrow laver Svanemærket denim.

Svanemærket er en af verdens skrappeste miljøcertificeringer, der stiller krav til både sundheds- og miljøforhold i hele produktionskæden. Det gælder alt fra fiberproduktion, kemikalier, spildevandsrensning til farverier og arbejdsforhold.

”Der er større fokus på bæredygtig mode end nogensinde før. Og vi er glade for, at Echte har valgt at blive certificeret med Svanemærket. Svanemærket er et stærkt redskab, fordi det ser på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs – til gavn for både mennesker, miljø og jordens ressourcer, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

I Echte er man ikke bange for at gå forrest i den bæredygtige revolution, og man håber også at kunne inspirere andre til at være med.

”Vi håber, at certificeringen kan inspirere andre i branchen til at gå samme vej. Selv er vi slet ikke færdige med at blive bedre. For hver Echte-kollektion ønsker vi at bruge mere økologisk bomuld og ECOVERO.™ Det er desuden en målsætning at udskifte alt emballage til bionedbrydeligt plastmateriale. We are a work in progess,” afslutter Cecilia Winther.

"