Menu

Sylab i Ikast udvider

Iværksætter-systuen Sylab i Ikast udvider med flere kvadratmeter, arbejdsborde og pladser til iværksættere, der ønsker at eksperimentere med syproduktionen i Danmark.

Foto: Lifestyle & Design Cluster
Foto: Lifestyle & Design Cluster

14. september 2017

Af Rikke Kynde, rk@dmogt.dk

Nu udvider iværksætter-systuen Sylab, som for et halvandet år siden blev søsat af innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster. Her kan iværksættere eksperimentere, udvikle, teste og afprøve syrobotter, hvor visionen er at skabe potentiale for syproduktion i Danmark.

”Siden starten på Sylab har vi forsøgt os med denne trebenede strategi, hvor vi både forsøger at udvikle på iværksætterdelen, lønsystuedelen og ikke mindst robotdelen. Vi er naturligvis både glade for og stolte af, at det kan lade sig gøre at hjælpe iværksættere i gang eller videre med deres mode- og interiørvirksomheder,” udtaler Betina Simonsen, direktør hos Lifestyle & Design Cluster, i en pressemeddelelse.

SyLab

Der har tidligere været plads til 10 iværksættere, men nu har systuen gjort plads til det dobbelte og udvidet med arbejdsborde og kvadratmeter.

I oktober begynder udvælgelsesprocessen af de bedst egnede iværksættere, som fra november rykker ind i Sylabs produktionslokaler. 

”Vi håber selvfølgelig på, at vi står med en masse kvalificerede ansøgere, der vil arbejde hårdt og målrettet på at udvikle deres virksomhed i tæt samarbejde med andre iværksættere. Vores erfaringer indtil nu siger os, at det giver god mening for iværksættere at sparre med hinanden, hvilket der er rig mulighed for her,” siger Betina Simonsen. 

I Sylab er der flere tilbud til iværksætterne, som både har mulighed for at tjene penge på ordrer, der produceres i systuen, og som får tilbudt kurser og sparring med tilknyttede mentorer.

”Vi har også fået helt utrolig flot opbakning fra lokalområdet (Herning, Ikast og Brande) med flere eksperter, der frivilligt kommer og holder oplæg og tilbyder overskudslagre til iværksætterne. For eksempel kommer Thygesen Fabrics, som ligger lige ovre på den anden side, med flere ruller overskudsmetervarer,” fortæller Betina Simonsen til Dansk Mode & Textil.

For at sætte yderligere fokus på Sylab og de muligheder, der ligger heri, udlodder Lifestyle & Design Cluster i forbindelse med Kulturnatten en række t-shirts, som er produceret ved hjælp af Sylabs robot. Betina Simonsen oplyser i den forbindelse, at 7 ud af 10 arbejdsgange er robotiseret med video og billeder. 

"