Menu

Vil du deltage i en af verdens førende designkonkurrencer?

Nu har du chancen for at deltage i International Woolmark Prize, som er en af de mest anerkendte designpriser i verden. Designere og brands med mere end to og færre end otte år på bagen kan nu ansøge om at deltage.

En af dette års vindere Edward Crutchley står bag denne kreation. Foto: Woolmark Company
En af dette års vindere Edward Crutchley står bag denne kreation. Foto: Woolmark Company

08. marts 2019

International Woolmark Prize har nu åbnet for ansøgninger. Det er the Woolmark Company, der grundlagde konkurrencen I 1953, og det er også dem, der står bag konkurrencen i sin nuværende form. Woolmark ønsker at promovere det bedste inden for design af australsk merinould, og derfor indkalder de nu interesserede designere og brands til at ansøge om at deltage i konkurrencen. Den er i øvrigt tidligere blevet vundet af ikoniske designere som Karl Lagerfeld og Yves Saint Laurent.

I år er der ingen semifinaler. I stedet udvælger en jury bestående af prominente modefolk 10 finalister, som skal dyste om æren og en præmie på 200.000 australske dollars. I år har man sløjfet herre- og damekategorien, men der kåres fortsat to vindere.

De ti udvalgte designere/brands får hver 70.000 australske dollars til at udvikle kollektionen, som primært skal bestå af merinould. Derudover får du introduktion til metervareproducenter, træning og rådgivningsseancer undervejs.  

Har du lyst til at deltage i konkurrencen, skal du leve op til en række formalia:

  • Max. to personer må repræsentere et brand i konkurrencen
  • Designeren eller brandet skal have minimum to års kommerciel levetid bag sig og maksimum otte år
  • Designeren/brandet er permanent bosat i Danmark/Sverige/Norge
  • Designeren/brandet skal kunne påvise innovativ brug af materialer og tekstiler
  • Designeren/brandet skal have kontinuerlig erfaring med supply chains og være i stand til påvise salgsvækst

Ansøgningen lukker 25. marts, og konkurrencens vinder bliver kåret i 2020.

ANSØG HER

Tidligere har danske Asger Juel Larsen og Tonsure vundet den europæiske delfinale i menswear-kategorien. Woolmark har derfor et udtalt ønske om, at danske designere og brands ansøger om at deltage.

Du kan læse mere på woolmarkprize.com

"