Menu

Wood Wood omfavner Verdensmål med deltagelse i innovationsprogram

Modevirksomheden er en af 19 virksomheder, der deltager i et innovationsprogram, som har til formål at styrke innovation i SMV’er med FN’s Verdensmål som løftestang.

Foto: Wood Wood
Foto: Wood Wood

27. februar 2019 Af Simon Hansen , sh@dmogt.dk

Modevirksomheden Wood Wood bliver en del af et innovationsprogram, som er sat i søen af FN’s udviklingsprogram UNDP og Industriens Fond. Projektet, som hedder SDG Accellerator, skal få private virksomheder til at arbejde med FN’s 17 Verdensmål. Det handler om at engagere både ledelse og medarbejderne i Verdensmålene og at skabe profitable produkter og løsninger, der bidrager til indfrielsen af Verdensmålene.

Wood Wood er klar til at tage ansvaret på sig og går ind i projektet med et ønske om at gøre en positiv forskel som virksomhed.

”De seneste år har ’global warming’ og klodens miljømæssige udfordringer været det centrale samtaleemne. FN’s 17 Verdensmål er dog meget bredere og fokuserer på både miljømæssige, økonomiske og sociale udfordringer. Vi må alle erkende, at vi kun kan forbedre forholdene og nå disse Verdensmål, hvis vi både som samfund, virksomhed og individer tager et ansvar. Vi må kigge indad og spørge os selv hvad vi kan gøre,” siger Per Gasseholm, CEO i Wood Wood. Han fortsætter:

”Hos Wood Wood forpligtiger vi os til at tage ansvar for vores aktiviteter både fra et personligt samt et forretningsmæssigt perspektiv. Vi ønsker med dette initiativ, sammen med SDG Accellerator, at kunne udvikle forretningsmodeller og aktiviteter der bidrager til Verdensmålene og samtidig inspirerer andre til lignende initiativer.”

Hvis Verdensmålene skal blive en succes, kræver det engagement fra erhvervslivet. Og UNDP har store forventninger til dette samarbejde:

”Hverken den private sektor eller FN kan udvikle de nødvendige løsninger til indfrielsen af Verdensmålene alene. For at nå de ambitiøse mål må ressourcer og kompetencer fra forskellige sektorer bringes i spil. Vi skal udnytte vores respektive styrker til i partnerskaber på tværs af eksisterende sektorer at skabe konkrete løsninger og på den måde skabe fremdrift i omstillingen til en bæredygtig økonomi til gavn for os alle sammen. Virksomhederne i programmet er måske små og mellemstore, men vi tror på, at deres løsninger vil have potentiale til at skabe en bedre verden. Derfor er vi glade for, at Wood Wood er med på denne innovationsrejse sammen med os,” siger Camilla Brückner, direktør for UNDP’s nordiske kontor.

Det nye program starter i dag med et officielt åbningsarrangement. I alt deltager 19 danske virksomheder, og deltagerlisten tæller blandt også modevirksomheden Ganni, outdoor-virksomheden Nordisk og Rudolph Care. Tidligere har både Angulus og LTP Group været en del af innovationsprogrammet.

 

Du kan læse mere om SDG Accellerator og følge virksomhedernes deltagelse på sdg-accelerator.org 

"